11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTara arde si Sirbulescu se piaptana

Tara arde si Sirbulescu se piaptana

Mehedintenii vor putea da pirtiile de schi din Poiana Brasov pe cele de la Baia de Arama, incepind, cel mai probabil, cu iarna anului viitor. Si asta, deoarece Consiliul Judetean Mehedinti a propus spre finantare opt parcuri turistice. Pentru inceput, se va incerca obtinerea de finantari atit interne, de la bugetul statului, cit si externe, pentru construirea a doua pirtii de schi: una in zona comunei Podeni, cu o lungime de 1.500 de metri, si alta in zona orasului Baia de Arama, cu o lungime de peste 2.000 de metri. Valoarea celor doua proiecte nu se stie deocamdata, pentru ca in prezent se lucreaza la intocmirea studiilor de prefezabilitate si a documentatiei celor doua proiecte.

In total, constituirea a cinci zone turistice va insemna o investitie de cel putin 4,6 milioane de euro, bani care vor fi alocati pentru parcurile turistice Baia de Arama- Ponoare (1,1 milioane de euro), Podeni- Ciresu- Pestera Topolnita- Pestera Epurani (700.000 de euro), si zona Cazanelor (Svinita -Dubova- Orsova) cu alte 2,8 milioane de euro. In programul de parcuri turistice, intocmit de Consiliul Judetean Mehedinti, nu este neglijata nici zona de sud a judetului, unde se preconizeaza amenajarea unui teren de golf, cu toate utilitatile aferente.

„In baza noii Legi a turismului, voi propune spre inaintare guvernului doua proiecte de hotarire. Va fi aprobat unul singur, avind in vedere finantarea din partea bugetului de stat, iar celelalte vor ramine in portofoliu, urmarindu-se obtinerea de finantari externe pentru realizarea lor. Tinindu-se cont de oportunitatile si facilitatile pe care le ofera relieful mehedintean si de faptul ca a aparut si Legea parcurilor turistice vom reintroduce un proiect in programul de reabilitare si amenajare a unor pirtii de schi in zona de nord a judetului Mehedinti, acolo unde iarna tine mai mult de patru luni pe an“, a spus Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS