19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul prefect Toni Grebla - scos pentru a doua oara de sub urmarire penala

Fostul prefect Toni Grebla – scos pentru a doua oara de sub urmarire penala

Emil Mota nu este multumit de solutia data de un procuror si se gindeste la redeschiderea dosarului pentru a treia oara

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Toni Mihail Grebla, fost prefect, si a altor trei functionari din cadrul prefecturii.

Impotriva lui Grebla, prim-procurorul Emil Mota dispusese in urma cu doua luni reinceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu, dupa ce Toni Grebla fusese scos o data de sub urmarire penala. Fostul prefect de Gorj era acuzat ca ar fi emis ilegal un ordin prin care se constata incetarea mandatului unui consilier judetean, pe motiv de incompatibilitate.

Alaturi de Grebla au mai fost anchetati pentru asociere la infractiunea de abuz in serviciu trei functionari publici. Este vorba de Mircea Toporiste, directorul Directiei de control al legalitatii actelor, Nicolae Sichitiu, consilier superior si fost sef al Corpului de control al prefectului, precum si Cristinel Stefan Bujor, seful Compartimentului de audit al Prefecturii Gorj.

Functionarii au facut parte in anul 2002 din comisia de verificare a incompatibilitatii functionarilor publici din judetul Gorj.

La vremea respectiva, comisia a stabilit ca Dan Ilie Morega, consilier judetean, era in incompatibilitate, intrucit postul local de radio la care era asociat a avut relatii comerciale cu institutia din care facea parte. Contractul se referea la niste anunturi de felicitari pentru Anul Nou.

Prefectul a semnat un ordin prin care a constatat incetarea mandatului de consilier al lui Morega. Fostul consilier judetean si-a recistigat insa in instanta postul si a depus o plingere penala impotriva prefectului si a comisiei. Cu toate ca este pentru a doua oara cind este scos de sub urmarire penala, prim-procurorul Parchetului Judetean Gorj, Emil Mota, a declarat ca va analiza solutia data de unul dintre procurorii sai, urmind ca, in cazul unei noi inceperi a urmaririi penale, sa solicite ajutorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS