22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistrigaz Craiova va realiza pina in 2005 inca trei-patru investitii

Distrigaz Craiova va realiza pina in 2005 inca trei-patru investitii

SC Distrigaz Sud, filiala Craiova, va finaliza pina la sfirsitul anului 2004 trei-patru investitii. Acest lucru va fi posibil numai daca vremea nu se inrautateste. Valoarea sumelor investite de institutie in 2004 este mult mai mare decit in anii anteriori.

„In functie de constructori, dar si de vreme, vom finaliza lucrarile incepute. Avem deja in plan cartiere ca Rovine, Calea Bucuresti, Brazda lui Novac, Romanesti sau Craiovita. Anul trecut volumul investitiilor a fost mai mic, deoarece am organizat licitatiile pentru lucrari abia in toamna, acestea neputind fi demarate in acea perioada“, a precizat Mariana Ciobanu, sefa Serviciului Investitii din cadrul SC Distrigaz Sud, filiala Craiova.

In ceea ce priveste extinderea retelei de gaze in Simnic, banii pentru investitii provin de la Primaria Craiova. Din cauza birocratiei, citeva zeci de persoane din Simnic au ramas fara caldura, desi aveau cereri depuse la Distrigaz de citeva luni. Acest lucru a fost posibil din cauza schimbarii firmei care a realizat lucrarile pentru reteaua de gaze. Nici noile taxe introduse prin HG nr. 1043/2004 nu i-au convins pe oameni sa renunte la dorinta de a avea gaze. Cei 100.000 de lei pe care trebuie sa ii plateasca in plus nu constituie un impediment pentru locuitorii din Simnic.

„Am fost la Distrigaz sa ne rezolve situatia, dar au zis ca nu au bani si pentru noi. Prin urmare, am ajuns la primarie si am depus mai multe cereri, explicindu-le ca valoarea investitiilor care s-ar realiza acolo nu este mare, deoarece exista deja reteaua de gaze. Nu mai putem continua asa. La citeva saptamini trebuie sa mergem cu butelia sa o incarcam. Vrem sa scapam de chinul asta“, a mentionat un pensionar din Simnic.

Reprezentantii primariei au promis ca o sa ia masuri pentru a finaliza lucrarile de extindere, banii urmind sa provina, cel mai probabil, de la bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS