15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova foloseste ilegal stema orasului!

Primaria Craiova foloseste ilegal stema orasului!

Municipalitatea craioveana s-a confruntat ieri cu o situatie hilara. Aflati in toiul pregatirilor pentru Zilele Craiovei, care se vor desfasura in perioada 24-27 octombrie, edilii intentionau sa monteze deasupra intrarii din sediul primariei de pe strada A.I.Cuza nr.7, stema municipiului, ce ar fi trebuit iluminata de catre firma LUXTEN. In momentul in care au cerut autorizatie de construire de la Consiliul Judetean (CJ) Dolj, au ramas interzisi, aflind ca folosirea stemei ce il reprezinta pe Sfintul Dumitru, patronul spiritual al orasului, este… ilegala, deoarece aceasta nu fusese aprobata printr-o hotarire de guvern. Asta, desi modelul fusese elaborat inca din 1997.

In consecinta, autoritatile au renuntat la intentia de amplasa stema orasului pe cladirea primariei. „Noi avem o adresa din 2002 de la Ministerul Administratiei Publice, privind orasele si municipiile cu stema aprobata prin hotarire de guvern. Craiova nu figureaza printre ele, din Dolj fiind mentionat doar Bailestiul. Astazi am realizat, cind la comisia de acord unic a sosit solicitarea primariei privind acordarea autorizatiei de construire“, a declarat Dumitru Cernatescu, arhitectul- sef al CJ Dolj.

Solomon risca o amenda de zece milioane de lei

Intre timp, a aparut un alt act normativ, care prevede inclusiv amenzile care pot fi incasate de autoritatile craiovene daca folosesc ilegal stema. Potrivit HG nr. 25/2003, autoritatile locale nu pot folosi sau reproduce o stema neaprobata. In cazul in care acest lucru se intimpla, conform art.10, alineatul 1 din hotarirea mentionata, amenda este cuprinsa intre cinci si zece milioane de lei. Cel care ar trebui sa se sesizeze si sa ceara amendarea primariei este prefectul judetului, Ion Calin. Totusi, acest lucru nu impiedica primaria craioveana sa foloseasca stema cu pricina pe vederi, albume si chiar pe unele documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS