15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 75 de milioane- investite in platforme de gunoi

Peste 75 de milioane- investite in platforme de gunoi

Situatia platformelor de gunoi din Craiova care au fost retrocedate vechilor proprietari va fi solutionata printr-o hotarire a consiliului local. Municipalitatea se confrunta de citeva luni cu problema igienizarii locurilor neamenajate pentru colectarea reziduurilor menajere.

„Pentru a depasi aceasta situatie se vor adopta cit mai curind o serie de solutii. Este clar ca situatia aceasta nu mai poate continua. Locurile in care se arunca acum gunoiul ofera un aspect foarte urit si constituie si un focar de infectie. La urmatoarea sedinta de consiliu se vor adopta, cel mai probabil, si noile amplasamente ale viitoarelor platforme“, a mentionat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate.

In urma retrocedarii catre proprietari a terenurilor detinute, citeva platforme de gunoi si-au schimbat astfel destinatia. Locatarii din blocurile din apropiere s-au vazut nevoiti sa depuna plingeri la primarie pentru a gasi solutii.

„Locul in care ne aruncam gunoiul a fost dat printr-o lege unui vecin. Acesta l-a imprejmuit si a darimat pubelele de acolo. Ne-am dus de mai multe ori la autoritati, insa doar au promis ca iau atitudine, pentru ca pina acum nu s-a intimplat nimic“, a declarat un locatar din Calea Bucuresti.

Conform ultimelor informatii, in prezent este nevoie de amenajarea urgenta a trei platforme, care sint situate in cartierele Siloz, Valea Rosie si Calea Bucuresti. Investitiile care urmeaza sa se realizeze ajung in jurul cifrei de 75 de milioane de lei, care cel mai probabil vor proveni de la bugetul local.

„Pentru amenajarea locurilor speciale avem nevoie cam de 25 de milioane pentru fiecare platforma. In acest pret este inclusa betonarea, canalizarea, dar si robinete pentru apa rece. Daca vremea ne permite, vom initia actiunile cit mai curind“, a incheiat Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS