24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficialitatile au prezentat proiecte, mai putin realizari

Oficialitatile au prezentat proiecte, mai putin realizari

Data de 17 octombrie a fost declarata de intreaga comunitate mondiala Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei. Cu acest prilej, la sediul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj a fost organizat luni un simpozion la care au fost prezente oficialitati din cadrul Primariei Craiova, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Consiliului Judetean al Persoanelor Virstnice, Asociatiei de Ingrijiri Comunitare Helios, Mitropoliei Olteniei etc. Fiecare institutie invitata si-a prezentat contributia la prevenirea si combaterea marginalizarii sociale in conformitate cu legile in vigoare. „Scopul simpozionului este deosebit de important si presupune centralizarea tuturor realizarilor in scopul combaterii marginalizarii sociale. Exista in continuare mari probleme in ceea ce priveste derularea proiectelor privind violenta domestica, a problemelor persoanelor virstnice ramase fara adapost, a tinerilor institutionalizati care au implinit18 ani. Sint multe cazuri si situatii care pina in prezent nu au avut rezolvare“, a declarat Virgil Dragomirescu, directorul DDFSS Dolj.

„Saracia este un fenomen alarmant la nivelul judetului nostru. Prin Hotarirea Consiliului Local nr.24/2004 s-a aprobat o metodologie de stabilire a sumelor ce se acorda pentru suportarea unei parti din datoriile pe care persoanele si familiile marginalizate social le au la serviciile publice. Pentru perioada urmatoare avem nenumarate proiecte si programe pentru ajutorarea oamenilor aflati in dificultate“, a declarat Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei.

Mitropolia Olteniei, prin cele doua ONG-uri ale sale, Asociatia „Vasiliada“ si Fundatia „Cuvintul care Zideste“, a prezentat o vasta activitate in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii sociale prin proiectele: programul anti-SIDA, cit si prin programul dedicat persoanelor de etnie roma din Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS