19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinantele doljene au vindut un aspirator si citeva utilaje de 18 milioane de lei

Finantele doljene au vindut un aspirator si citeva utilaje de 18 milioane de lei

• In ritmul actual, DGFP nu-si va recupera niciodata creantele la bugetul de stat • Investitorii se lasa inca asteptati, iar firmele datoare continua sa acumuleze datorii

Desi Finantele doljene au scos ieri la licitatie active de sute de miliarde de lei ale unor societati comerciale cunoscute in Craiova, putine persoane s-au aratat interesate de „oferta“ Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP. Singurele societati la care Finantele au reusit sa vinda o parte din active au fost SC MECAN SA Craiova si SC MECANO ENERGETICA SRL Craiova, desi pe lista figurau atit Popeci Utilaj Greu sau SC COREMIND SA, cit si METAL LEMN si SC GROUP REGENT SRL. Aflate la a treia strigare, valoarea activelor celor doua societati a scazut cu 50%, ajungind la aproximativ doua miliarde de lei. Cu toate acestea, cumparatorii nu au achizitionat decit utilaje ieftine, in valoare de aproximativ 18 milioane de lei. Daca halele industriale sau masinile de frezat nu le-au facut cu ochiul, probabil si din cauza pretului de zeci de miliarde de lei, investitorii s-au orientat catre lucruri de folosinta imediata, cum ar fi o baie de tratament de 183.000 de lei sau un aspirator in valoare de 240.000 de lei. In ritmul acesta, Finantele doljene nu-si vor recupera niciodata creantele de sute de miliarde de lei. Pentru societatile aflate la a treia „strigare“, aceasta a fost ultima licitatie pe anul in curs, Finantele urmind sa scoata la vinzare active ale celorlalte firme. Anul viitor, DGFP va efectua o noua evaluare a activelor nevindute, iar preturile pot scadea semnificativ din cauza uzurii morale si fizice. Singura crestere a valorilor se va inregistra in momentul in care la pretul actual se va adauga rata inflatiei.

Administratia Financiara din Filiasi a strins la buget aproximativ 60 de milioane

La concurenta cu Finantele doljene, si Administratia Financiara din Filiasi a avut luni de lucru. Raportat la valoarea creantelor, demersul celor din Filiasi a avut mai multi sorti de izbinda, acestia recuperind la buget aproximativ 60 de milioane de lei din aproape 450 de milioane posibile. Societatea scoasa la licitatie este SC AQVATERM SA Filiasi, furnizorul de apa rece si apa calda, caldura si servicii de salubritate. Aflate la a doua licitatie, activele societatii au pornit din start cu preturi mai mici cu 25% decit in faza initiala. Investitorii s-au aratat interesati si au cumparat doua betoniere, o presa pentru rulmenti, un aparat de incarcat sifoane, un tractor si un transformator de sudura, cel mai scump dintre acestea fiind tractorul, care a fost adjudecat pentru aproximativ 40 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS