15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii stabilesc tarife dupa bunul plac

Taximetristii stabilesc tarife dupa bunul plac

Daca mergeti cu taxiul zilele acestea, bagati bine de seama ce tarife sint inscrise pe autocolantul albastru de pe portiere, intrucit s-ar putea sa va razginditi.

Fortati de cresterea constanta a pretului benzinei si de zvonurile legate de o marire iminenta a pretului carburantilor, o parte din taximetristii craioveni au marit preturile. Daca inainte media era de 5.900 de lei pe kilometru, in prezent tariful a sarit la 7.900 de lei, fara insa ca modificarea sa fi fost trecuta si pe autocolante. Totodata, daca mergeti seara cu taxiul, e bine sa intrebati inainte daca firma respectiva practica tarif de noapte, pentru a nu avea surprize neplacute.

Desi ameninta de ceva vreme ca ii va controla pe taximetristi la preturi, viceprimarul Nedelescu s-a axat pina in prezent pe descoperirea celor care nu au toate actele in regula. Chiar daca s-a declarat impotriva firmelor care practica preturi exagerate, spre exemplu 50.000 de lei pe kilometru, desi taxiul respectiv are autorizatie de la primarie, Nedelescu nu a amendat pe nimeni pina acum pentru acest motiv. „Ii cautam si noi pe cei care practica astfel de tarife, pentru ca, daca este adevarat, preturile depasesc bunul simt“, spunea cu ceva vreme in urma edilul Craiovei.

Tarife de pe vremea lui Bulucea

Cu ce ii poate insa impiedica viceprimarul pe taximetristi sa stabileasca preturile dupa cum doresc? Intrebat daca primaria a semnat cu reprezentantii acestora o conventie referitoare la pret, Nedelescu a raspuns negativ. „Stiu ca pe vremea lui Bulucea se stabilise un pret, dar de atunci nu s-a mai intimplat nimic“, a declarat viceprimarul.

Cu alte cuvinte, oricit de mare ar fi tariful pe kilometru, vicele nu-i poate sanctiona pe taximetristi, eventual ii poate tine minte la reinnoirea licentei. „Acum doua saptamini, am facut o cerere catre Finantele publice si catre Directia Muncii, in care le ceream sa verifice toate societatile care practica activitatea de taximetrie“, a declarat pentru GdS, vicele Nedelescu.

Totodata edilul a recunoscut ca, daca vor sa schimbe tariful, companiile de taximetrie nu sint obligate sa ia aprobare de la primarie. „Trebuie sa aiba inscrise noile preturi pe autocolante“, a precizat Nedelescu. Acest lucru este confirmat si de taximetristii cu care am stat de vorba, adversari declarati ai „rechinilor“ de pe masini. „Cind schimbam preturile, mergem la o firma particulara de pe linga Metrologie, care vinde abtibildurile. Pentru asta ai nevoie insa de bon de la patron, care trebuie sa-ti dea voie sa iei abtibildul. Noi nu stim daca patronii cer aprobare de la primarie pentru asta“, a precizat un taximetrist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS