25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pregatiri de iarna

Pentru ca iarna sa nu-i ia prin surprindere, asa cum s-a intimplat in anii trecuti, angajatii Administratiei Domeniului Public (ADP) Vilcea au inceput deja sa-si pregateasca utilajele de deszapezire. Un autogreder, trei incarcatoare frontale, trei pluguri tractate, o freza, sapte tractoare si mai multe masini de tonaj greu au intrat in reparatii. Utilajele ar trebui sa fie gata sa intervina in caz de nevoie inca de la sfirsitul lunii octombrie. In prezent, ADP lucreaza la depozitele de material antiderapant stradale. Din estimarile facute, pentru aceasta iarna este nevoie de 800 de metri cubi de nisip si de 150 de tone de sare.

Locuinte de tip familial pentru copiii cu dizabilitati

In Craiova se deruleaza de citeva saptamini un proiect de interes national, care urmareste imbunatatirea calitatii serviciilor oferite copiilor cu dizabilitati din Centrul de Plasament nr. 7. Este vorba despre un complex de servicii comunitare care va cuprinde sapte casute de tip familial si un centru de zi, unde copiii cu handicap sever vor putea face terapie si vor beneficia de educatie speciala, adecvata tipului de dizabilitate avut. Lucrarile de amenajare a complexului, care va functiona in incinta unei foste unitati militare, sint in plina desfasurare si se preconizeaza sa se incheie, cel mai tirziu, la sfirsitul acestui an. Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului (DJPDC) Dolj desfasoara acest proiect, ale carui costuri finale depasesc 36 de miliarde de lei, in colaborare cu fundatia SERA Romania si ANPCA.

8.000 de doze de vaccin antigripal distribuite in Mehedinti

Directia de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti a distribuit vineri 8.000 de doze de vaccin antigripal, primite din partea Ministerului Sanatatii. Potrivit reprezentantilor DSP Mehedinti, prioritate in acest sens au avut Spitalul Judetean Mehedinti, unitatile sanitare din celelalte localitati ale judetului, cresele si caminele de batrini, carora le-au fost distribuite 3.000 de doze de vaccin. Restul de 5.000 de fiole vor fi impartite tuturor medicilor de familie. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va distribui si diferenta de pina la 22.000 de doze, alocate judetului Mehedinti.

Invazie de formatii de top la Zilele Craiovei

Primaria craioveana a prezentat miercuri programul manifestarilor care vor avea loc in perioada 22-27 octombrie, cu ocazia Zilelor Craiovei. Acestea vor debuta vineri, 22 octombrie, cu o expozitie de inventii ale elevilor, urmata de spectacole pentru copii, simpozioane, tirgul anual al mesterilor populari, concursuri de sah, sarbatoarea recoltei, festivalul berii si spectacole de muzica sustinute pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Aici vor concerta interpreti indragiti de folclor, acompaniati de Ansamblul „Maria Tanase“, precum si trupe in voga de muzica usoara. Organizatorii i-au anuntat pe Semnal M, Bliss, Delia, Vank, Vita de Vie, Zdob si Zdub, Bordo, Talisman, Pops, Directia 5 si Boney M, spectacolele incheindu-se in jurul orei 23.00, cu un foc de artificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS