18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpel, masina preferata a oltenilor

Opel, masina preferata a oltenilor

Aproximativ 40.400 de masini au fost inmatriculate in Olt pina la 13 octombrie, dar in baza de date a Serviciului de Inmatriculari Auto din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt nu figureaza deocamdata autoturisme de genul Lincoln Navigator, Aston Martin sau Maybach. Slatinenii isi pot „clati“ in fiecare zi ochii, admirind masini ultimul racnet, pe care doar la TV sau in revistele de profil le-au mai vazut. In proportie de 90%, toate masinile de lux sint conduse de odrasle de oameni „cu stare“ si mai putin de parintii acestora.

Potrivit informatiilor furnizate de Stefan Fricosu, seful Serviciului Regim, Permise Auto si Inmatriculari Olt, cele mai scumpe masini inmatriculate aici sint Lexus RX, BMW X5 si X3, ambele prezente pe soselele judetului, BMW seria 5 – 60.000 de euro, BMW seria 7 – care nu poate fi achizitionata sub 80.000 de euro, Mercedes C200 Elegance – pret de catalog second hand 20.000 de euro. Hummerul se mentine insa in fruntea autoturismelor de lux din judet, mai ales daca tinem cont de pretul piperat, de aproape 3,5 miliarde de lei.

Opel Astra, la moda inainte de anul 2.000

„In ultimul timp, au aparut tot mai multe autoturisme de provenienta straina, considerate masini de lux, cu preturi pe masura. Majoritatea sint achizitionate in leasing, dar sint si cazuri in care proprietarii le-au cumparat cu bani cash. Este ca o moda: fiecare persoana cu o situatie materiala mai deosebita incearca sa-si afiseze statutul printr-un autoturism performant“, a spus Stefan Fricosu.

Din totalul de peste 40.400 de autoturisme inmatriculate pina in prezent in Olt, 3.500 au fost inregistrate numai in acest an. Se pare ca Opelul este masina preferata a oltenilor, pina in prezent fiind inmatriculate peste 1.000 de autoturisme din toata categoria. Opelul Astra bate toate celelalte modele, aceasta datorita pretului considerat multumitor in raport cu calitatea si confortul oferite: 7.000-9.000 de euro second hand sau 14.000-15.000 euro din magazin.

La capitolul masini straine, pe locul doi se afla cele din gama Volkswagen- in special Volkswagen Passat, Audi A6, A4 si A3, urmat indeaproape de cele de fabricatie frantuzeasca, respectiv seria noua Renault Megane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS