19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de prevenire a traficului de fiinte umane

Campanie de prevenire a traficului de fiinte umane

Mitropolia Olteniei, Inspectoratul Judetean de Politie Dolj si Asociatia „Sanse egale pentru fiecare“, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, au lansat ieri o „Campanie de prevenire a traficului de fiinte umane“. Proiectul este finantat de Institutul pentru cercetarea si prevenirea criminalitatii, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania, „Parteneri pentru schimbare“ si UNICEF.

Grupul-tinta este cel al elevilor din judetul Dolj. „Romania ocupa locul trei in Europa la traficul de carne vie, dupa Moldova si Ucraina. Organizatorii programului si-au propus sa organizeze echipe mixte, formate din reprezentanti ai Bisericii, Politiei si ONG-urilor, care sa participe activ la organizarea si desfasurarea unei campanii antitrafic pe plan local“, a precizat preotul Adrian Stavulica, organizatorul si coordonatorul campaniei.

Prima etapa a programului s-a desfasurat ieri, prin organizarea unui seminar in cadrul caruia 25 de voluntari au inceput cursurile de instruire cu privire la prevenirea traficului de fiinte umane. Cursantilor le-a fost prezentat un material video cu marturii ale victimelor traficului de fiinte umane. „Materialele prezentate au adus in prim-plan conjuncturile in care tinerii cad in cursa intinsa de traficanti. In spatele multor anunturi de oferte de munca se ascund metode de recrutare in scopuri imorale. Voluntarii nostri vor desfasura campanii de sensibilizare in liceele craiovene, pentru a incerca sa prevenim pe cit posibil fenomenul traficului de carne vie. Fiintele umane nu au pret!“, a adaugat Adrian Stavulica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS