22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe fura ca in codru energia electrica!

Se fura ca in codru energia electrica!

SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova, a inregistrat o crestere alarmanta a furturilor de energie electrica la consumatorii casnici o data cu inceperea toamnei.

In incercarea de a stopa aceste actiuni, angajatii institutiei au intreprins, in ultimul timp, mai multe actiuni de identificare a craiovenilor care incalca legea. Angajatii ELECTRICA au descoperit ca zilnic, in medie, se comit 15 de infractiuni de furt de energie electrica.

„Actiuni de identificare a furtului de energie sint organizate la un anumit interval de timp. In Craiova, avem deja o statistica a locurilor in care predomina furturile. La ultima verificare, am avut mai multe interventii, respectiv 300 de intreruperi de la curent, 50 de debransari de la stilp, 25 de contoare schimbate si zece ridicate“, a precizat Stefan Croitoru, director SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova.

In cazul in care sint prinsi furind, craiovenii vor fi amendati sau vor fi actionati in judecata.

Acestia vor fi nevoiti sa plateasca o suma de bani stabilita de reprezentantii SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova.

De cele mai multe ori, suma pe care craiovenii trebuie sa o plateasca este in jur de 50 de milioane de lei.

„Daca dupa ce isi onoreaza datoriile mai doresc sa fie rebransati mai platesc o suma de bani. Din acest punct de vedere, pagubele materiale pentru ei devin astfel foarte mari. Probabil cei mai multi nu cunosc citi bani trebuie sa scoata din buzunare, pentru ca altfel nu cred ca ar recurge la aceste metode“, a concluzionat Croitoru.

In cazul in care achita valoarea energiei furate, craiovenii vor plati si taxa de rebransare, fiind obligati sa isi instaleze si cutii de securitate pentru a fi prevenite eventualele abateri. Uneori, pentru a beneficia din nou de energie electrica, acestia au fost obligati sa achite 500 de milioane de lei.

Zonele locuite de romi sint cel mai adesea vizate de razii

Cartierele care ridica mari probleme SC ELECTRICA SA, sint cele in care populatia roma este majoritara. Pe strada Brestei sau in Craiovita, interventia pentru identificarea furturilor a fost realizata de cele mai multe ori alaturi de angajatii Jandarmeriei.

„La Hanul Rosu, echipele noastre au ajuns inca de la ora 6.00. De foarte multe ori, angajatii nostri au fost agresati. Din aceasta cauza, in zonele cu probleme, facem apel la fortele de ordine, pentru a nu se agrava situatia“, a incheiat Croitoru. Unii craioveni, prinsi asupra faptului, inventeaza tot felul de motive pentru a scapa de bratul lung al justitiei.

„Eu am cumparat terenul mai demult, dar nu am reusit nici pina acum sa imi fac acte pe casa. Am fost la cei de la ELECTRICA sa le explic situatia, dar nu au vrut sa ma asculte, refuzind sa ma bage in seama. Ne-am conectat si noi acum citeva saptamini si au venit sa ne dea amenda ca ii furam. Dar tot din cauza lor am ajuns in aceasta situatie“, a spus o craioveanca.

O data cu venirea iernii, furturile vor spori, insa SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova, va intensifica actiunile de prindere a celor vinovati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS