20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria si IMM-urile au cazut la pace

Primaria si IMM-urile au cazut la pace

Prezent la intilnire, Solomon a recunoscut ca administratia nu a dat prea multa atentie IMM-urilor; primarul este insa suparat pe FMI si Banca Mondiala, declarind ca „drumul de la saracie la bogatie nu-l stie nici Dumnezeu“

Firmele mici si mijlocii din Craiova vor conclucra mai bine cu reprezentantii primariei. Cel putin asa spera primarul Antonie Solomon si presedintele CLIMM, Valentin Cristea, care au semnat miercuri un acord de parteneriat in prezenta lui Sam Coxson, director al programului Grasp, prin care administratiile locale primesc asistenta tehnica in vederea descentralizarii serviciilor si fiscalitatii. De fapt, consiliul local a aprobat strategia propusa de GRASP, Solomon declarind ca in Craiova exista forta de munca supracalificata. „Nu vrem ca tinerii sa plece sa lucreze in alte orase. Nu se mai poate lucra cu firme mamut, megalomane si energofage. Ne deranjeaza politicile financiare prestabilite, cum sint cele ale Fondului Monetar International si ale Bancii Mondiale. Drumul de la saracie la bogatie nu-l stie nici Dumnezeu“, a precizat Solomon in incercarea de a justifica importanta intreprinderilor mici si mijlocii pentru mediul economic din Craiova. Edilul-sef a aratat audientei ca a citit sondajul efectuat de Climm la cererea GRASP, in urma cu citeva luni, la mai multe societati comerciale din oras, si a declarat ca, dupa parerea lui, „rezultatele sint dezastruoase si pentru administratie“. „La noi nu e ca in America. Daca o firma da faliment, o sa mai apara alta peste 20 de ani“, s-a lamentat Solomon.

IMM-urile vor cite un om in comisiile consiliului local

Neobisnuit probabil cu bunavointa aratata de primarie, presedintele CLIMM, Valentin Cristea, i-a multumit lui Solomon pentru atmosfera fastuoasa in care i-a primit, dar a declarat ca IMM-urile din Craiova o duc rau. „In urma celor 75 de chestionare trimise firmelor si regiilor din Craiova, a reiesit ca intre administratia locala si IMM-uri este o relatie proasta. De-a lungul timpului nu au fost mai mult de doua-trei contracte intre administratie si mediul de afaceri local. De asemenea, sondajul releva ca doar 20% dintre firme exportau produse“, a precizat Cristea. Reprezentantii patronatului i-au cerut lui Solomon sa faciliteze accesul IMM la licitatiile publice si sa aplice Legea nr. 346/2004, care prevede identificarea terenurilor si a spatiilor detinute de regii si de societatile de stat care nu sint folosite si care pot fi utilizate de firme. Cristea i-a propus, de asemenea, primarului ca in comisiile consiliului local sa fie cite un reprezentant al IMM care sa participe la discutii, si plata esalonata a taxelor de racordare la serviciile publice. Dus pe ginduri, Solomon a incercat sa explice de ce Craiova nu va avea prea curind o piata de gros. „Am gasit teren in extravilan pe care nu putem construi, iar pentru a-l transfera in intravilan ne-ar costa prea mult. Terenul respectiv nici nu are utilitati“, a declarat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS