20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Termoficare va oferi caldura si apa calda nonstop

Regia de Termoficare va oferi caldura si apa calda nonstop

Regia de Termoficare Craiova a stabilit ca in aceasta iarna craiovenii sa beneficieze de caldura si apa calda nonstop. Aceasta decizie este cu atit mai surprinzatoare cu cit debitele consumatorilor fata de regie depasesc 400 de miliarde de lei. Chiar si in aceste conditii, nu se va lua nici o masura impotriva cetatenilor pina in momentul semnarii contractelor individuale.

Justificarea venita din partea conducerii este de-a dreptul hilara: „Am hotarit ca apa calda sa fie furnizata 24 de ore din 24, deoarece dupa sistarea pe o perioada mai indelungata, la deschiderea robinetului sint necesare 20-30 de minute pentru ca apa sa ajunga la temperatura optima. In ceea ce priveste incalzirea, s-a convenit ca apa ajunsa in calorifere sa fie furnizata tot timpul, dar la o temperatura mai scazuta, spre deosebire de anii trecuti, cind aceasta ajungea in casele craiovenilor la o valoare termica mai ridicata, insa pe durata limitata. Agentul termic va fi furnizat, cel mai probabil, joi, 14 octombrie. Decizia luata este una tehnica, neexistind nici o legatura cu politicul“, a precizat Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare.

O problema deosebita este reprezentata de pierderile din retea, care sint suportate de consumatori. Pentru ca acest fenomen sa fie oprit, iar locatarii sa plateasca exact cit consuma, Regia de Termoficare a demarat o ampla actiune de contorizare a blocurilor din Craiova. Pina in prezent, din cele 5.800 de contoare necesare s-au montat aproximativ 700. Daca in anii trecuti regia primea doua-trei miliarde de lei pentru contorizare, in acest an s-au alocat de la bugetul local 30 de miliarde de lei. Lucrarile se preconizeaza a fi incheiate, cel mai tirziu, in iunie 2006, iar costurile finale vor depasi 150 de miliarde de lei.

„Am avut mai multe discutii cu primarul Antonie Solomon in ceea ce priveste contorizarea blocurilor din Craiova si am primit asigurari ca vom primi banii necesari terminarii lucrarilor. Daca in acest an au fost alocate 30 de miliarde de lei, in 2005 vom primi 40 de miliarde, urmind ca diferenta sa fie acoperita din bugetul local pe 2006“, a mai spus Tatian Tudorache. Montarea de contoare presupune incheierea de contracte individuale cu consumatorii, ceea ce conduce la sistarea furnizarii de apa calda si caldura, in eventualitatea in care serviciile nu sint platite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS