23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Tugui repara Prefectura Dolj printr-un SRL

Directorul Tugui repara Prefectura Dolj printr-un SRL

Printr-o inginerie financiara, directorul firmei SC COREMI SA Craiova a reusit sa cistige licitatia de peste 100.000 de euro pentru repararea acoperisului Prefecturii Dolj. Pentru ca SC COREMI se afla in supraveghere financiara si are datorii catre bugetul de stat, fapt care o facea neeligibila la selectia de oferte, Tugui a depus o oferta in numele SC RODCONSTRUCT SRL, la care este unic asociat, lucrind insa cu utilajele si oamenii de la SC COREMI.

Potrivit celor declarate de subprefectul de Dolj, Virgil Boboc, comisia pentru selectia de oferte privind executarea lucrarilor a analizat ofertele a trei firme: SC CIMORET SA, SC IZOTECH SRL si SC RODCONSTRUCT SRL.

Comisia a hotarit incredintarea lucrarilor celei de-a treia, intrucit prima a fost descalificata din cauza datoriilor la stat, iar cea de-a doua prezentase o oferta prea scumpa. Valoarea lucrarilor de reparatii a fost stabilita la 3,99 miliarde de lei, fara TVA, adica putin mai mult de 100.000 de euro.

Contractul a fost incheiat pe 12 august 2004 si are ca termen de finalizare a lucrarilor sfirsitul anului. Circuitul cistigarii selectiei de oferte este urmatorul: Emil Tugui, director si actionar la SC COREMI, si-a infiintat in 2002 societatea SC RODCONSTRUCT SRL, la care este unic asociat, dupa cum a declarat. La licitatiile la care COREMI nu poate participa din cauza datoriilor foarte mari catre stat, se prezinta SC RODCONSTRUCT, care lucreaza cu utilajele SC COREMI. „Cu COREMI nu am participat la licitatie pentru ca nu era eligibila“, a spus Emil Tugui.

„Ingineriile“ directorului de la COREMI nu sint inghitite de cei de la CNI

Firma craioveana COREMI se afla in situatie de supraveghere financiara, motiv pentru care Compania Nationala de Investitii (CNI), care a alocat recent 160 de miliarde de lei pentru reconstructia Salii Polivalente, nu mai vrea sa lucreze cu ea. Si in acest caz, Emil Tugui crede ca a gasit o solutie: „Le-am propus sa ma asociez cu SC TIAB SA si cu SC CIMORET SA pentru a continua lucrarile. Fondurile se pot derula prin SC TIAB, daca cei de la CNI nu au incredere in capacitatea financiara a SC COREMI. Pot, la o adica, sa le cesionez lor titulatura contractului si societatea mea sa fie subcontractant al lucrarii“.

De aceasta data insa, cei de la CNI nu par dispusi sa inghita o asemenea „inginerie“. CIMORET are si ea datorii la stat si, in plus, Bucurestiul nu mai are incredere in COREMI. Intr-o discutie telefonica pe care a avut-o ieri cu conducerea CNI, primarului Craiovei, Antonie Solomon, i s-a spus sa caute alte firme pentru derularea investitiei la Sala Polivalenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS