26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe stabileste lista candidatilor PSD+PUR pentru parlament

Se stabileste lista candidatilor PSD+PUR pentru parlament

Biroul Executiv Central, intrunit simbata, nu a hotarit ordinea pe liste a candidatilor

Uniunea Nationala PSD+PUR isi va oficializa astazi listele cu candidatii la parlament pentru alegerile din noiembrie. In ceea ce priveste judetul Dolj, numele care se regasesc pe liste sint, in mare parte, cele desemnate in urma alegerilor interne de pe 5 septembrie.

Pentru Camera Deputatilor, in carti se afla presedintele interimar al PSD Dolj, Ion Calin, Claudiu Manda – presedintele organizatiei de tineret, actualul deputat Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD Dolj – Ion Voiculescu si Monalisa Galeteanu.

Ordinea in care cei mentionati vor aparea pe liste inca nu s-a stabilit, desi acest lucru trebuia sa se intimple simbata, cind a avut loc sedinta Biroului Executiv Central al partidului. Din cite se pare, ultimul cuvint in aceasta problema il va avea Comitetul de Integritate Morala, care luni va oficializa candidatii la Camera Deputatilor. Pe primele cinci pozitii, considerate eligibile de filiala locala, trebuie sa se regaseasca un tinar si o femeie. Sigur este si faptul ca PUR nu isi va trimite omul pe lista pentru Camera Deputatilor, deputatul Florea Voinea alegind sa candideze pentru alt judet.

Elena Dumitru, senator de Dolj?

In ceea ce priveste lista pentru Senat, pe primele trei pozitii, considerate eligibile, s-ar putea afla oamenii trimisi de la Bucuresti. Primul loc este al lui Mircea Geoana, viitor premier in cazul in care Adrian Nastase va deveni presedinte, urmat de medicul Irinel Popescu, din partea PUR. Al treilea loc era ieri inca o necunoscuta, speculindu-se ca aici ar urma sa vina Elena Dumitru, fostul ministru al muncii, trimisa de conducerea centrala a partidului, in baza dreptului de 10% din liste pe care si l-a rezervat. Sub pretextul ca inca nu se stie ordinea pe liste, pesedistii doljeni erau convinsi ieri ca nu mai pot interveni schimbari spectaculoase in ceea ce priveste candidatii Uniunii la parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS