20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii - pusi iar pe fuga de primarie

Taximetristii – pusi iar pe fuga de primarie

„O sa alergam sa-i prindem ca sa respecte legea!“, spune viceprimarul Gheorghe Nedelescu

Statiile de taxi, amplasate in locuri nepermise, reprezinta una dintre problemele cu care se confrunta autoritatile locale. Zeci de craioveni adreseaza sesizari scrise sau vin la audientele autoritatilor, nemultumiti de amplasarea ilegala a statiilor de taxi.

La audientele sustinute ieri de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cetatenii au sesizat inca o data situatia neplacuta pe care o creeaza zeci de taximetristi craioveni. „Locuiesc in cartierul George Enescu, pe strada Opanez. Aici, taximetristii si-au amplasat ilegal statie de taxi. Strada este deosebit de ingusta, iar prin parcarea lor in aceasta zona blocheaza complet drumul. Noaptea este un zgomot infernal, nu ne putem odihni. Toti locuitorii din zona doresc desfiintarea statiei de taxi“, a spus Constantin Veliscu. In urma plingerilor primite, Primaria Craiova a decis efectuarea de noi controale pentru depistarea tuturor statiilor amplasate in locuri nepermise, pentru care primaria nu a eliberat autorizatie de libera functionare.

„Am trimis deja o echipa din cadrul primariei, care a descoperit ca statia de taxi amplasata in zona Opanez, din George Enescu, este ilegala. Au parcat intr-un loc nepermis, iar noi am luat deja masurile corespunzatoare. Isi amplasasera pina si placuta destinata statiilor de taxi. Am anuntat politia pentru a trimite un inspector in zona si pentru a lua masurile corespunzatoare“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Autoritatile locale au luat deja masuri pentru sanctionarea taximetristilor care nu respecta spatiile ce le sint destinate.

„Potrivit legii, putem sa dam amenzi cuprinse intre zece si 50 de milioane de lei. Pina acum, am dat amenda de zece milioane taximetristilor care stationeaza in spatii nepermise, in asteptarea clientilor. De acum inainte o sa ridicam valoarea amenzilor si o sa dam chiar si 50 de milioane de lei. Primim zilnic sesizari ca taximetristii isi amplaseaza masinile ilegal in zona George Enescu, Spitalului de Urgenta, Mercur. O sa ii determinam sa inceteze sa faca taximetrie fara sa respecte legea!“, a mai spus viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS