15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdjunctul sefului IJP Mehedinti, implicat intr-un accident de circulatie

Adjunctul sefului IJP Mehedinti, implicat intr-un accident de circulatie

Adjunctul comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti a fost implicat intr-un accident de circulatie. Conducind masina de serviciu, acesta nu a acordat prioritate, intr-o intersectie, unei autoutilitare si a intrat in coliziune cu aceasta. Din fericire, nu au fost victime.

Evenimentul rutier a avut loc in Drobeta Turnu Severin, in jurul orei 21.00. Comisarul – sef, Stelica Samfiroiu, conducea un autoturism Dacia 1310, apartinind Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mehedinti. Intrucit nu a acordat prioritate, masina politistului a fost serios avariata, dupa ce a intrat in coliziune cu o autoutilitara care circula regulamentar. „Autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH 01 JBH, apartinind inspectoratului, a fost condusa de comisarul sef Stelica Samfiroiu, adjunctul sefului IJP Mehedinti, pe strada Ciresoaia, din Drobeta Turnu Severin, si la intersectia cu strada Cicero, a intrat in coliziune cu o autoutilitara marca Iveco, care circula pe aceasta strada“, a declarat subcomisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.

Potrivit martorilor, Stelica Samfiroiu nu a coborit din masina, desi fusese proiectata pe trotuar, intr-un gard si ca acesta ar fi vorbit aproape permanent la telefonul mobil. Adjunctul sefului IJP a coborit din autoturismul avariat la aparitia unei masini de politie, in care a urcat si a plecat de la locul accidentului.

La scurt timp dupa producerea accidentului, la fata locului a sosit aproape toata conducerea Inspectoratului Judetean de Politie. Masina avariata a fost luata si ascunsa cit mai repede de ochii presei. Lucratorii de la Circulatie au efectuat masuratorile la locul accidentului, supravegheati de sefi.

Am incercat sa stam de vorba si cu adjunctul Politiei Mehedinti, insa a fost in zadar.

Pentru ca este vinovat de producerea accidentului, Stelica Samfiroiu va suporta cheltuielile de reparatii, atit pentru masina de serviciu, cit si pentru autoutilitara.

„Un fapt care s-a petrecut intr-un mod aparent nevinovat este tratat cu exigenta si chiar sanctionat“

Chestorul general Nicolae Berechet, secretar de stat al Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), a fost ieri in Drobeta Turnu Severin. Prezenta secretarului de stat in Mehedinti „coincide“ cu sanctionarea comisarului-sef Stelica Samfiroiu, adjunctul sefului Politiei Mehedinti. Referindu-se la acest caz, Berechet a declarat: „Regret ca a fost implicat intr-un eveniment rutier… Un fapt care s-a petrecut intr-un mod aparent nevinovat este tratat cu exigenta si sanctionat chiar. Nu va ascund ca i-am sugerat domnului Doru Dumitrescu (seful Politiei Mehedinti -n.r.) sa cintareasca bine masura, pentru ca a suspenda permisul pe trei luni este altceva decit a-l suspenda pe doua luni sau pe o luna. Eu nu doresc sa influentez hotarirea dumnealui, dar pur si simplu trebuie sa avem si capacitatea de a intelege omul atunci cind este intr-o culpa pe care nu si-a dorit-o. Daca s-ar fi incercat ceea ce, probabil, ati fi tentati sa banuiti la un moment dat, o chestiune de ordin subiectiv sau chiar o musamalizare sau o diminuare a raspunderii, nu v-as mai fi spus ca eu apreciez ca masurile sint destul de exigente in raport, daca vreti, chiar cu media exigentei locale sau generale. Important ramine faptul ca in raport cu dimensiunea si gravitatea imputabila domnului Samfiroiu, s-a operat cu masuri legale“, a declarat chestorul general Nicolae Berechet.

Fiind intrebat cum comenteaza faptul ca reprezentantii mass-media au asteptat, timp de citeva ore, in fata sediului politiei in vederea obtinerii unei declaratii, Nicolae Berechet a declarat: „Eu nu i-am dat nota inspectorului-sef la transparenta si la calea de comunicare cu dumneavoastra“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS