22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte stiri

Ambulanta vrea tichete de masa

Ultima rectificare de buget a adus angajatilor din spitalele si centrele de recuperare (cu realizari) tichetele de masa.

Actul normativ privitor la rectificarea bugetului de stat, respectiv OG 91/2004, a fost considerat discriminator de salariatii din celelalte unitati sanitare, care solicita sa li se acorde aceleasi facilitati. Cei mai suparati par a fi sindicalistii de la Salvare. In numele lor, filiala Dolj a CSDR, la care sindicatul este afiliat, a solicitat zilele trecute convocarea Comisiei de Dialog Social pentru a lua in discutie problema tichetelor de masa.

Alimentare cu apa la Cirlogani-Olt

Locuitorii celor cinci sate care fac parte din localitatea olteana Cirlogani vor beneficia, la jumatatea anului viitor, de apa curenta. Proiectul va fi finantat din fonduri SAPARD, in valoare de 60.000 de euro, si va fi finalizat in cel mult noua luni. Investitia va acoperi atit montarea conductelor necesare lucrarii, cit si amenajarea a trei puturi pentru alimentarea cu apa. In proiectul care a fost finalizat este prevazuta, in afara de realizarea a trei puturi cu o adincime de 200 de metri, si construirea unui bazin. Primarul comunei, Constantin Barbulescu, a spus ca reteaua de apa se va intinde pe o distanta de 16 kilometri si va traversa satele Cepari, Cirlogani, Scorbura, Beulesti si Balsoaia. Reteaua va fi prevazuta si cu cismele stradale si hidranti. Licitatia, in urma careia se va stabili ce societate se va ocupa de executarea lucrarilor, se va tine pe 25 noiembrie.

Subunitate de jandarmi la Coteana – Olt

Primarul din comuna olteana Coteana a pus la dispozitia autoritatilor de ordine publica vechiul sediu al primariei, in scopul infiintarii unei subunitati de jandarmi. Lucrarile au fost demarate in urma cu cinci luni, in prezent acestea fiind definitivate in proportie de 70%. Primarul localitatii, Victor Dima, a spus ca noul sediu al subunitatii locale de jandarmi va fi dat in folosinta luna viitoare. Conductele de apa si cele de gaze naturale au fost aduse linga imobil, urmind ca in perioada urmatoare sa fie facut bransamentul pentru interior. De precizat ca viitoarei subunitati de jandarmi de la Coteana ii vor fi arondate si comunele din jur.

Retrocedarile erau sa lase mii de oameni fara platforme de gunoi

Opt asociatii de proprietari din Craiova aflate in pericol de a ramine fara platforme de gunoi rasufla acum usurate. Primaria a stabilit de comun de acord cu reprezentantii locatarilor noile amplasamente pentru platformele gospodaresti, unde mii de persoane isi vor putea arunca de acum incolo resturile menajere. Este vorba despre Asociatia de proprietari Siloz- Infratirii, Asociatiile 7,14, 22 si 23, din Valea Rosie, Asociatiile 1 si 12, din cartierul 1 Mai, si Asociatia 20, din Brazda. Decizia primariei vine ca urmare a faptului ca fostele platforme gospodaresti au fost retrocedate proprietarilor, care au obtinut in instanta restituirea in natura a terenurilor respective. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca, in cazul Asociatiei din cartierul Sarari, primaria a inceput deja amenajarea platformei, acelasi lucru urmind sa se intimple si in cazul celorlalte asociatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS