20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii din imobilele RAADPFL s-au cumintit

Chiriasii din imobilele RAADPFL s-au cumintit

Dupa ce mai multe luni la rind reprezentantii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au dus o adevarata „cruciada“ pentru recuperarea restantelor de la chiriasi, rodul muncii lor a inceput sa dea roade.

Cei care locuiesc cu chirie in imobilele administrate de regie au devenit treptat bun-platnici. Problema nu a fost rezolvata in totalitate, deoarece „padure fara uscaturi“ nu exista. „Cea mai mare parte a celor care aveau debite catre noi si-au onorat datoriile. Mai exista o categorie care se incapatineaza sa nu respecte contractele semnate cu noi. Actiunile pe care le-am intreprins pina in prezent vor continua insa. In alta ordine de idei, cei care nu vor sa plateasca vor fi dati in judecata, dupa care vor fi evacuati. Nu exista un termen la care sa nu mai avem rau-platnici. Unii platesc, altii nu. Mereu va fi asa“, a precizat Ilie Badescu, director al RAADPFL Craiova.

Desi reprezentantii regiei sint fermi in actiunile pe care le vor intreprinde, unii craioveni nu se lasa intimidati, sustinind ca nu au cum sa plateasca. „Ce pot sa imi faca? Sa ma dea ei pe mine afara si vad ei. Ma duc si fac greva in fata primariei sau ma duc in audienta la Antonie Solomon.

Trebuie sa ma poata ajuta cu ceva. De bine, de rau, gasesc eu un loc in care sa stau cu cei trei copii. Am datorii si la chirie, dar si la intretinere. Curentul mi l-au taiat, dar afara tot nu ma pot scoate. M-a dat in judecata administratoarea blocului in care stau si a reusit sa ma faca sa ii dau cite 400.000 de lei pe luna, din salariul meu“, a spus un craiovean restantier.

Chiriasii ilegali, evacuati

Desi cea mai mare parte a imobilelor aflate in administrarea RAADPFL Craiova sint detinute cu chirie sau chiar cumparate, mai exista unele, putine la numar, care sint libere. In cele mai multe s-au aciuat, fara nici un drept, diverse persoane care nu achita nici chirie si nici alte utilitati.

Situatia devine ingrijoratoare in momentul in care cei indreptatiti sa locuiasca acolo, in urma demersurilor facute pe linga institutiile abilitate, nu pot ocupa spatiul promis.

„In prezent, nu mai exista prea multi care stau ilegal in imobilele noastre. In cazul in care ii depistam, ii vom evacua. In aceasta privinta sintem fermi“, a incheiat Ilie Badescu. Pentru a-i convinge pe mai-marii urbei sa ii pasuiasca, „chiriasii“ ilegali apeleaza de cele mai multe ori la sentimentul de compasiune al alesilor locali, la audierile sustinute la Primaria Craiova. „Va rog eu, mai lasati-ma o perioada sa stau acolo. Mi-au taiat si apa, si gazele, pentru ca nu am contract incheiat cu ei“, a spus un reprezenatnt al etniei rome, in cadrul audientelor desfasurate joi, la primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS