32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrutaria din Musetesti - adapost pentru soareci

Brutaria din Musetesti – adapost pentru soareci

Patronul risca o amenda de 100 de milioane de lei

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a inchis pe o perioada de pina la sase luni brutaria din comuna Musetesti, patronul acesteia riscind sa fie amendat cu pina la 100 de milioane de lei. In urma unui control la care au participat si reprezentanti ai Jandarmeriei Gorj si care s-a desfasurat ieri-dimineata, inspectorii OJPC au constatat cu uimire prezenta rozatoarelor intre sacii de faina, care era folosita pentru prepararea piinii.

Inca de la intrarea in brutarie, echipa de control a fost intimpinata de un roi de muste, care tocmai se ridicasera de pe aluatul tinut la dospit. Angajatii brutariei au declarat ca mustele au intrat in unitate o data cu inspectorii OJPC. Peste tot, in magazia pentru depozitarea materiilor prime, in magazia pentru depozitarea produsului finit si chiar in spatiul de productie, erau puse gramajoare de griu otravit pentru a omori rozatoarele.

Apa cu viermi

Cu toate ca angajatii brutariei au declarat ca nu au mai vazut de mult soareci, chiar in momentul in care unul dintre inspectori a dat la o parte unul din sacii de faina a vazut cum un soarece a fugit sa scape cu viata de furia celor care se ocupau de prepararea piinii. Echipa de control a mai constatat ca navetele de piine erau depozitate necorespunzator si ca nu erau respectate normele de igiena. Sub linoleumul de pe paviment era apa si mucegai. „Angajatii nu purtau echipament corespunzator si nu aveau nici carnete de sanatate. Oricind puteai sa te trezesti cu vreun fir de par prin aluat. Sub cuptor era un fel de canal unde baltea apa cu viermi si muste moarte. Mai mult decit atit, faina nu era cernuta si sita era plina de pinze de paianjen“, a declarat Gina Gramada, inspector OJPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS