5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii de pe strada Vinatorilor traiesc in conditii inumane

Locuitorii de pe strada Vinatorilor traiesc in conditii inumane

11 familii locuiesc de zeci de ani pe strada Vinatorilor, din Craiova, fara canalizare. Desi au facut numeroase plingeri la autoritati, pina in prezent nu au primit nici un raspuns pozitiv. Oamenii sint obligati ca la fiecare ploaie sa stea de garda, cu galeti si lighene, pentru a nu fi inundati.

„De citiva ani ne luptam pentru a intra si noi in rindul lumii. Unele case de pe strada au canalizare. Cind au construit-o, s-au oprit la unul dintre colturile strazii, iar noi, ceilalti, am fost uitati de tot. Din pacate, avem probleme si cu unii dintre vecinii nostri, care sustin ca, daca reteaua ar fi extinsa, ei ar fi afectati. Din aceasta cauza, au intervenit in nenumarate rinduri pentru a ne pune piedici. Nu sintem oameni bogati si nu avem de unde sa dam spagi, insa cineva ar trebui sa se gindeasca si la noi. De altfel, si noi platim aceleasi taxe si impozite ca si ceilalti. De ce ei sa beneficieze de canalizare si noi nu? A venit acum citiva ani Bulucea la noi si ne-a spus ca problema este ca si rezolvata. Da’ de unde! Pina la urma, probabil le-a fost mila de noi si ne-au amenajat mai incolo un loc pentru a arunca apa menajera. Astfel sintem nevoiti sa mergem pina acolo sa ducem laturile. Nu putem sa ne facem si noi o baie ca lumea. Vara avem noroc pentru ca ne mai spalam in curte, dar iarna ne este foarte greu“, a declarat Ion Ciobanu, unul dintre locuitorii de pe strada Vinatorilor.

In cele din urma, oamenii s-au decis sa angajeze o firma pentru a demara lucrarile pentru canalizare. „Nu am finalizat acest proiect pentru ca nu toti vecinii au avut banii necesari pentru contributie. Din aceasta cauza am renuntat la idee. Cind ploua este cel mai greu, pentru ca ne intra apa in curte. Acest lucru este cauzat de faptul ca strada nu a fost asfaltata la acelasi nivel, iar curtea noastra nu este la aceeasi inaltime cu ea. Noi am reusit sa ne ridicam partea noastra, din fata curtii la acelasi nivel cu soseaua, pentru a nu mai fi inundati. Ceilalti vecini, care nu au dispus de sumele necesare, continua sa se lupte cu apa“, a incheiat Ciobanu.

Copiii din Casa Helios se confrunta cu aceeasi situatie

In aceeasi situatie se afla si casa pentru copii cu handicap, apartinind Fundatiei Helios, care este pe aceeasi strada. Acolo locuiesc opt copii, dintre care doi au gradul intii de handicap. Ingrijirea lor necesita o atentie deosebita, dar si o igiena impecabila, de care cu greu pot dispune in aceasta situatie.

„Ne este foarte greu sa ne descurcam in conditiile astea. Copiii trebuie ingrijiti atent. Cind trebuie sa le facem baie este un calvar. Este adevarat ca primaria ne ajuta foarte mult, dar ar trebui sa se mai gindeasca o data in plus la acesti copii si sa demareze lucrarile de construire a unei canalizari. Bineinteles, nu puteam sta cu toata mizeria in mijlocul curtii si am amenajat o groapa in care se revarsa aceasta. O data pe luna, laturile sint ridicate. Pentru aceasta interventie sintem nevoiti sa platim aproximativ doua milioane de lei, care vin tot de la autoritati. Cred ca ar fi si in avantajul lor daca s-ar face canalizarea, scutind astfel niste bani“, a incheiat Sebastian Antonescu, pedagog la Scoala Helios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS