5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii sufera din cauza caniculei

Bolnavii sufera din cauza caniculei

Bolnavii internati in Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin sufera din cauza caniculei. Temperatura din saloane este extrem de ridicata, iar din cele opt sali de operatie din spital, doar cinci sint dotate cu aparate de aer conditionat. Cele mai solicitate sectii sint Neurochirurgie, Chirurgie, Oncologie si Urologie, paturile fiind ocupate in proportie de peste 80% din capacitate. Nici macar Sectia de terapie intensiva nu are aparate de aer conditionat. „Nu este aer conditionat. Nu avem aerisire, iar geamurile nu le putem deschide pentru ca de afara intra caldura“, a spus Aurel Pantelimon, pacient.

Caldura nu este insa singura problema cu care se confrunta bolnavii. Mincarea este, asa cum si medicii recunosc, sub orice critica. „Apa chioara, ciorba, zeama lunga sa-ti ajunga“, a adaugat Aurel Pantelimon.

Temperaturile ridicate ii afecteaza si pe medici

„Ne descurcam destul de greu pentru ca in saloane este o caldura insuportabila“, a spus doctorul Emil Trasca, seful Sectiei de urologie din cadrul Spitalului Judetean Drobeta Turnu Severin. Doctorul Gheorghe Frantu, seful Sectiei de Tomografie din cadrul aceleiasi unitati, a declarat: „E destul de greu de suportat. Ati constatat cum sint cazati pacientii si in ce masura beneficiaza de un act medical de calitate in conditiile unei subfinantari a sistemului sanitar“.

Bolnavii spera ca temperaturile de afara sa scada in perioada urmatoare. Multi dintre ei, internati cu un anumit diagnostic, au racit din cauza curentului, iar acum sint nevoiti sa urmeze tratamentul pentru raceala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS