10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte stiri

Bani de la PHARE pentru Protectia Copilului

Oficiul de Plati si Contractare PHARE lanseaza Cererea de Proiecte pentru inchiderea institutiilor de tip vechi pentru copii si crearea de servicii alternative pentru protectia copilului in Romania, cu asistenta financiara din partea programului „Copiii mai intii“, apartinind Uniunii Europene. Vor fi acceptate numai aplicatii din partea directiilor pentru protectia copilului sau din partea serviciilor publice specializate din cadrul consiliilor judetene. Data-limita pentru depunerea proiectelor este 1 septembrie 2004.

Profesorii doljeni au avut la dispozitie 400 de bilete pentru litoral

Cadrele didactice din Dolj, inscrise in Uniunea Judeteana a Sindicatelor Libere din Invatamint, au avut la dispozitie pentru aceasta vara, 500 de locuri in statiunile din tara. Potrivit liderului judetean de sindicat, Constantin Rada, personalul din invatamint a solicitat bilete la mare, in special in statiunile Eforie Nord si Sud, Techirghiol, Venus sau Saturn. Potrivit sursei citate, profesorii beneficiaza de 50 la suta reducere la transport, cazare si masa, iar un bilet costa intre 3.750.000 de lei si 4.500.000 de lei. De asemenea, copiii membrilor de sindicat beneficiaza de o reducere de 75 la suta. „Am avut depuse 1.500 de solicitari, din partea cadrelor didactice membri de sindicat, dar nu am avut la dispozitie decit 500 de bilete. Preturile sint modeste in general, iar cererile au fost numeroase. Din acest an nu poate merge intr-o statiune decit titularul cererii. De asemenea, daca sotul sau sotia nu sint bugetari, acestia trebuie sa achite integral costul biletului. Cele mai multe bilete le-am avut pentru litoral, respectiv 500“, a declarat Constantin Rada, liderul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamint Dolj. Cadrele didactice doljene mai au la dispozitie o singura perioada pentru petrecerea concediului cu bilete la tarife subventionate, intre 26 august si 1 septembrie.

Stimulente de creatie pentru concursul national de poezie „TRADEM“

Cu aproape trei luni inainte, institutiile de cultura craiovene organizeaza cea de-a XXVI-a editie a Concursului national de poezie, ce va avea loc in perioada 25-26 octombrie 2004 si se va desfasura sub egida consiliului local. Lucrarile pentru concurs constau in grupaje de cinci-sapte poezii, redactate in trei exemplare, care vor fi trimise pe adresa Casa de Cultura „Traian Demetrescu“, strada „Maria Tanase“, nr. 25, cu mentiunea „PENTRU CONCURS“. Pot participa tineri creatori care nu sint membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania ori ai altor asociatii de scriitori si care nu au publicat un volum individual de poezie. Cel mai mare premiu va fi cel acordat de Casa de Cultura „Traian Demetrescu“, in valoare de 3.000.000 de lei, iar premiul special al juriului va fi de doua milioane de lei. De asemenea, se vor mai decerna inca noua premii, ca stimulent de creatie.

Chirie de un euro pe metrul patrat pentru medicii de familie

Medicii de familie vor putea sa semneze contractele pentru concesionarea cabinetelor in care isi desfasoara activitatea. Contractele-cadru de concesiune cuprind drepturile si obligatiile pe care trebuie sa le indeplineasca atit concesionarul, cit si concendentul. Medicul de familie va fi obligat sa nu schimbe obiectul de activitate pentru spatiul pe care l-a concesionat. Medicii pot concesiona spatiile in care functioneaza cabinetele medicale in schimbul unei chirii modice lunare. Timp de cinci ani, valoarea acestei chirii nu va putea depasi un euro/mp/an. Durata concesiunii se va stabili intre parti de comun acord, dar ea nu va fi mai mica de 15 ani. Consiliile judetene si locale vor emite hotariri locale de trecere a spatiilor in proprietate privata. Dupa aceste operatiuni, contractele de concesionare vor putea fi semnate de medicii de familie si concendenti. In toata tara exista 11.627 de medici de familie care au contract cu casele de asigurari de sanatate. Dintre acestia, 5.044 isi desfasoara activitatea in mediul rural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS