10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutati-o sa-si intretina copiii!

Ajutati-o sa-si intretina copiii!

Rodica Dinescu este din Turnu Severin si are 40 de ani. Acum o saptamina a adus pe lume cel de-al cincilea copil, un baietel de 2,4 kilograme. Singurele scutece ale bebelusului sint cele primite din spital! „Am nascut la maternitatea din Severin. M-am chinuit ingrozitor timp de 48 de ore, dar nimeni nu m-a bagat in seama. Eram doar o femeie foarte saraca si nu meritam nici macar mila medicilor. Am cerut cezariana, dar nu au fost de acord… M-au lasat sa ma zbat in niste chinuri groaznice! Dupa doua zile am adus pe lume copilul, care s-a nascut cu numeroase complicatii respiratorii“, a spus Rodica Dinescu. De la Spitalul din Severin, copilul a fost transferat la Spitalul de Urgenta din Craiova, la Clinica de Maternitate, iar starea lui de sanatate s-a stabilizat.

Femeia traieste la limita saraciei. Intr-o fosta casa nationalizata, in doua camere, isi duc traiul cele sase suflete. Traiesc in intuneric. Nu au avut bani sa-si plateasca facturile. De-abia chiria si-o pot achita…

Sase suflete traiesc dintr-un milion de lei!

Femeia nu este casatorita legitim cu Ion Merloiu, barbatul cu care locuieste de citiva ani. Dupa puterile sale, s-a chinuit si a crescut cei patru copii. Remus are 21 de ani, Pompiliu, 18, Mitel, 16, iar Diana, zece ani. Singura ei dorinta este ca macar copiii sa aiba alta soarta… A tinut foarte mult ca toti sa urmeze o scoala. Din cauza lipsei banilor, Mitel a abandonat scoala. Diana este cea care ii implineste visul. A luat numai premii I, in ciuda lipsurilor si a mizeriei in care traieste. „Invata foarte bine, are numai note de zece. Mi se rupe sufletul ca Mitel nu a vrut sa mai mearga la scoala. Nu l-am mai putut intretine. Este insa atras de lupte greco-romane, a obtinut peste zece medalii! Dar n-are cine sa se ocupe de el. Si-ar dori sa devina campion!“, a precizat femeia.

Baietii au plecat de acasa in Timisoara sa-si gaseasca un loc de munca. Singurul venit al familiei este ajutorul social primit de Rodica: un milion de lei. „Traim toti din banii acestia. Nu avem alta sursa de venit. Barbatul cu care traiesc isi doreste foarte mult un loc de munca, dar nu gaseste nimic. A ajuns sa-si doreasca sa plece din tara, cu speranta ca poate gaseste ceva sa poata lucra. Orice banut ne-ar prinde foarte bine! Inainte sa nasc mergeam si munceam cu ziua. Am lucrat chiar si insarcinata, dorind sa-mi pot intretine copiii“, a spus femeia.

Scutecele din spital sint singurele hainute ale copilului

Internata in spital, femeia este ingrijorata de soarta celor ramasi acasa, dar si de a pruncului de numai citeva zile. „Sint disperata, ma gindesc la copilasii mei. Astept ca bebelusul sa se vindece sa putem pleca acasa. Dar sint saraca si singura aici in Craiova! Doar scutecele din clinica le am pentru copilas, eu nu am alte hainute. Nu stiu in ce o sa il imbrac. Nici bani ca sa merg acasa nu am! Cred ca o sa-mi infasor copilul intr-o haina de-a mea si o sa plec cu el. O sa urc in tren fara bilet! As avea urgent nevoie de citeva haine pentru bebelus!“, a mai spus Rodica Dinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS