5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTROPUTERE Craiova, privatizata pina in toamna

ELECTROPUTERE Craiova, privatizata pina in toamna

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cea care a preluat atributiunile fostei autoritati pentru privatizare, ar putea privatiza SC ELECTROPUTERE Craiova inainte de sfirsitul acestui an, potrivit conducerii uzinei craiovene. AVAS nu a publicat inca anuntul de vinzare a pachetului majoritar de actiuni detinut de stat, insa cauta potentiali cumparatori, cu toate ca pina in prezent doar doua concerne si-au aratat disponibilitatea sa vina la negocieri. Este vorba de SIEMENS si GENERAL MOTORS, care au trimis doua scrisori de intentie, insa numai pentru fabrica de locomotive.

„AVAS doreste o privatizare cit mai rapida a societatii, daca se poate, pina la sfirsitul lunii septembrie a acestui an. Joi am fost la Bucuresti si am discutat cu Cristina Radu, vicepresedintele AVAS, pe tema situatiei datoriilor fabricii catre furnizorii de utilitati. Nu sint probleme, sintem la nivelul lunii mai cu plata utilitatilor“, a declarat Cornel Mondea, directorul general al uzinei craiovene. Acesta a mai precizat ca, in prezent, doar fabrica de locomotive este dorita de doua concerne.

Conducerea intreprinderii craiovene doreste insa privatizarea in bloc a SC ELECTROPUTERE, fie prin cumpararea intregului pachet de actiuni, fie prin constituirea unei societati mixte.

„Nu excludem nici privatizarea pe module a fabricii, insa dorim ca acestea sa se vinda simultan“, a mai spus Mondea. Salariatii ar avea si ei citeva clauze. Printre acestea, conditionarea potentialului cumparator de pastrare a cel putin 3.500 de angajati si a salariilor negociate prin Contractul Colectiv de Munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS