10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeducerile la termopane - doar pentru cei cu bani multi

Deducerile la termopane – doar pentru cei cu bani multi

Beneficiarii deducerilor fiscale pentru reabilitarea termica a apartamentelor prin montarea de geamuri termopan sau prin repararea teraselor blocurilor s-au pacalit. Dupa ce au investit zeci de milioane de lei in amenajarea locuintelor sperind ca isi vor putea scadea din impozitul pe cladiri datorat Primariei Craiova, proprietarii s-au trezit ca nu mai pot beneficia de aceasta facilitate.

Conform datelor primariei, foarte putine persoane a fost interesate de facilitatile oferite in acest sens. Cert este ca aceia care au investit in 2003 in reabilitarea locuintei nu mai beneficiaza de nici o faciliate, intrucit nu mai permit prevederile noului Cod Fiscal, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2004. Potrivit acestuia, deducerile la termopane se acorda in limita a 15 milioane de lei pe an si se scad din impozitul pe venitul global datorat la sfirsitul anului 2004.

Avantajele acestor noi facilitati se vor vedea abia anul viitor, cind persoanele interesate vor primi de la autoritati fisa cu impozitul pe venitul obtinut in 2004. Cei care si-au montat termopane in 2003 nu beneficiaza retroactiv de noile prevederi. Beneficiarii trebuie sa prezinte factura fiscala emisa de executantii lucrarii in momentul in care depun declaratia de venit pe anul in curs. Noile prevederi fac discriminari, deoarece de deduceri pot beneficia doar persoanele cu venituri mari sau cu mai multe surse de venit, ceilalti care au un singur venit din salariu nebeneficiind de prevederile Codului Fiscal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS