10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenta Craiova va avea apa nonstop

Spitalul de Urgenta Craiova va avea apa nonstop

In caz de avarie, rezervoarele vor putea asigura necesarul de apa pentru 24 de ore

Spitalul de Urgenta din Craiova a rezolvat problema apei incepind din aceasta saptamina prin punerea in functiune a unui nou rezervor de apa.

„Este vorba de un al doilea rezervor de 500 de metri cubi, care va functiona concomitent cu vechiul rezervor, cu o capacitate de 300 de metri cubi, pentru completarea necesarului de apa al spitalului, inclusiv de apa potabila, in perioadele in care este intrerupta din diverse motive furnizarea apei sau se inregistreaza un debit necorespunzator. In caz de avarie, de exemplu, cind orice intrerupere a furnizarii apei poate duce la pierderi de vieti omenesti, rezervorul asigura o autonomie pentru aproximativ 24 de ore“, a declarat ing. Mircea Diaconeasa, seful Serviciului tehnic din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.

Investitia a costat de zece ori mai mult decit se preconizase

Punerea in functiune a rezervorului de apa este doar o parte dintr-o investitie importanta, intitulata „Sursa proprie de apa, centrala termica si statie de epurare“. Proiectul a fost aprobat in 1996 si abandonat din cauza lipsei de bani, pina in 2001, cind au fost alocate suficiente fonduri pentru inceperea lucrarilor. Pina in prezent, proiectul a fost in mare parte finalizat, dupa punerea in functiune a centralei termice care produce abur tehnologic (utilizat la spalatorie, sterilizare, bucatarie etc.), urmind ca in acest an sa fie terminata si executia statiei de epurare. Reprezentantii spitalului au precizat ca valoarea investitiei a depasit de zece ori costurile preconizate in 1996, la data organizarii licitatiei. „Costurile au crescut foarte mult din cauza ca s-au primit bani cu tiriita, de la 1,3 miliarde de lei, cit a fost apreciat costul lucrarii in 1996, ajungindu-se la aproximativ 13 miliarde de lei cheltuite, la care se vor adauga 2,3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrarii in acest an“, a spus Mircea Diaconeasa. Seful Serviciului tehnic considera insa ca efortul a meritat: „S-a reusit amortizarea investitiei si realizam lunar o economie de aproximativ 500 de milioane de lei fata de perioada in care aburul tehnologic ne era livrat de MECONF“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS