21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrutarie din Piata Valea Rosie inchisa din cauza mizeriei

Brutarie din Piata Valea Rosie inchisa din cauza mizeriei

Piinea era facuta din faina necernuta

Aglomeratie mare la brutaria SC PROXIMA SRL din incinta Pietei din Valea Rosie in Duminica Floriilor. Craiovenii preferau sa stea la coada si sa cumpere piine proaspata, tocmai scoasa din cuptor, decit sa achizitioneze piine veche de la alte magazine. Nici unul dintre cumparatori nu-si imagina mizeria care se ascunde dincolo de tejgheaua vinzatoarei.

La un control al inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj s-au constatat foarte multe nereguli. Personalul angajat al firmei nu a putut prezenta licenta de fabricatie, carnetele de sanatate si nici documentele care sa ateste ca societatea este avizata sa preambaleze piinea in pungi de plastic. „In incaperea destinata fabricarii piinii era foarte multa mizerie, piinea era depozitata pe jos, aspect care contravine tuturor normelor de igiena. Faina nu era cernuta inainte de a fi folosita. Aceasta era luata din sac cu toate impuritatile, posibil si excremente de soareci, si era pusa in malaxor, i se adauga sare si drojdie si incepea framintatul“, a spus Dumitru Ionescu, inspector de specialitate in cadrul OJPC Dolj.

Pentru nerespectarea conditiilor de igina si lipsa licentei de fabricatie, unitatea a fost inchisa temporar, pina la intrarea in legalitate, iar patronul a fost sanctionat contraventional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS