10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii severineni, asteptati la primarie pentru autorizatii

Taximetristii severineni, asteptati la primarie pentru autorizatii

Taximetristii severineni care nu isi desfasoara activitatea in legalitate sint asteptati la primarie pentru a fi autorizati, in caz contrar riscind amenzi de pina la 250 de milioane de lei.

Potrivit Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, desi Legea nr. 38/2003 a fost intens mediatizata, iar termenul de intrare in legalitate a taximetristilor a fost pina la 31 decembrie 2003, agentii de circulatie au constatat, cu ocazia controalelor, ca nu toti taximetristii detin licentele, autorizatiile si certificatele de atestare profesionala pentru exercitarea acestei activitati.

„Reamintim taximetristilor ca au obligatia sa detina, pe linga documentele impuse de lege oricarui conducator auto, urmatoarele autorizatii: licenta de transport public si licenta de executie pentru fiecare vehicul folosit, eliberate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), autorizatie pentru executia transportului de personae sau bunuri in regim de taxi si autorizatii taxi pentru fiecare autovehicul folosit, eliberate de Primaria Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, inspectia tehnica periodica trebuie efectuata la sase luni, trebuie sa detina si o asigurare pentru calatori si bagajele acestora, dar si un certificat de atestare profesionala pentru a desfasura activitatea de taximetrie.

Desfasurarea acestei activitati fara a avea autorizatiile si licentele respective reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 de milioane la 250 de milioane de lei“, a spus inspector principal Titi Zorzoliu, de la Biroul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS