17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncredibila sentinta judecatoreasca prin care magistratul Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, a pus mina pe un Mercedes C 180

Incredibila sentinta judecatoreasca prin care magistratul Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, a pus mina pe un Mercedes C 180

Autoritatile din Olt si Dolj tac de doua saptamini. In pofida telefoanelor primite pentru lamuriri de la Bucuresti, nici politia, partasa, nici justitia, colega, nu iau o pozitie in legatura cu Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt. Cu toate acestea, dovezile cu privire la modul in care a instrainat magistratul Constantin Buca doua autoturisme de lux, un Ford si un Mercedes, continua sa iasa la iveala. Si nu au darul sa faca lumina. Ba dimpotriva. Ar trebui sa dea de gindit atit justitiei din Olt, cit si politistilor din Dolj. La ceva timp dupa ce proprietarul de drept al autoturismelor Mercedes C 180 si Ford, Zenobie Epuras, a decedat, magistratul Constantin Buca, acela care le primise spre folosinta inca nu se stie in ce calitate, a decis sa le vinda. Si a inceput cu autoturismul Mercedes C 180, pe care l-a vindut in 2002 lui Gheorghe Barbu pentru suma de 7.000 USD. Neavind nici un act care sa ateste ca este proprietarul autoturismului, l-a trimis pe cumparator la sotia raposatului Zenobie Epuras, pentru a incheia actele. Dar aceasta, pe buna dreptate, a refuzat. Nu primise nici un ban. Cum magistratul Buca devenise intre timp presedintele Tribunalului Olt, s-a gindit sa apeleze la justitia din Olt. Asa se face ca in luna noiembrie 2002, la mai bine de trei ani de la decesul celui care-i incredintase spre folosinta autoturismul Mercedes C 180, a solicitat Judecatoriei Slatina emiterea unei ordonante prezidentiale de constatare a proprietatii asupra autoturismului Mercedes C 180. In fata instantei, el i-a adus pe martorii Corneliu Maria, magistrat la Curtea de Apel Craiova, si Costica Ciobanu, fost angajat al Administratiei Financiare Dolj. In afara de martori, Buca a mai prezentat la dosar o copie dupa cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si chitanta nr. 2900624442/17.10.2002, eliberata de Primaria Craiova.

S-a procedat la judecarea cauzei, atit reclamantul, cit si completul format din judecatorul Ion Barbu dind dovada de mult singe rece.

Onoratul magistrat Ion Barbu, de la Judecatoria Slatina, n-a avut nici un dubiu in legatura cu depozitiile martorilor – unul a spus ca masina era maro spre negru, altul, maro inchis spre mov, si doar unul a spus ca reclamantul i-ar fi marturisit ca a achitat o suma de aproximativ 10.000 de dolari. Judecatorul Ion Barbu, asa cum reiese din hotarirea judecatoreasca, in dosarul 13.435, aflat in arhiva Judecatoriei Slatina, n-a fost curios sa afle daca autoturismul vizat de colegul sau Constantin Buca mai este revendicat de cineva, nici mirat de faptul ca acesta sustine ca asa-zisa chitanta de mina facuta cu vinzatorul-decedat, Zenobie Epuras, a ramas la acesta, desi se stie ca in suta la suta din cazuri chitanta de mina sau cum o fi ea ramine la cel care da banii, nu la cel care ia banii.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca autoturismul vizat de cauza putea fi pur si simplu furat. Nu. Judecatorul Ion Barbu (pe cumparator il cheama Gheorghe Barbu!!!) a considerat intemeiate probele administrate in dosar si a dispus trecerea autoturismului in proprietatea colegului sau, Constantin Buca. De remarcat ca judecarea cauzei nu s-a facut in sedinta publica si ca si acum, desi este in arhiva, dosarul 13.435 are senzori. Dar despre ei vom vorbi numai daca va fi cazul. Si numai dupa ce, citind intreaga hotarire judecatoreasca, magistratii si colegii de la PNA vor fi invatat cum se fac lucrurile grele simple, cind e vorba de colegii de breasla, iar politistii din Dolj si Olt, care au gestionat radierea si inscrierea autoturismului, vor iesi din bezna la lumina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS