10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViolatorul din Sopot a ajuns in spatele gratiilor

Violatorul din Sopot a ajuns in spatele gratiilor

Un barbat din comuna doljeana Sopot a fost arestat dupa ce a violat o consateanca si a dat navala noptea in casele altor trei femei din localitate

Satenii din comuna doljeana Sopot au fost terorizati de un consatean care obisnuia sa le faca vizite nocturne femeilor singure din localitate. O femeie a fost violata de individ, alte trei scapind ca prin urechile acului. Teroarea a luat sfirsit cu citeva zile in urma, cind violatorul din Sopot a fost arestat, in baza unui mandat emis de Judecatoria Craiova.

Batrin si nelinistit

Constantin Giuroiu, de 58 de ani, pensionar, din comuna Sopot – judetul Dolj, a fost cuprins de neliniste dupa ce nevasta sa l-a parasit pentru ca nu se mai intelegea cu el. Nefericit si singur, barbatul a incercat sa-si regaseasca placerile trupesti in patul unor consatence, in ciuda opozitiei acestora.

Pe 16 ianuarie, in jurul orei 5.00 dimineata, Giuroiu a sarit gardul care imprejmuia ograda Nicolitei G., de 58 de ani, care-si avea locuinta intr-o zona mai izolata a satului. Fortind usa de la intrare, barbatul a ajuns in camera batrinei, unde, sub amenintarea unui cutit, a violat-o pe femeia lipsita de aparare. Cind incepea sa se crape de ziua, Giuroiu s-a intors acasa.

Nelinistile l-au cuprins din nou a doua zi. Pe 17 ianuarie, tot dupa lasarea intunericului, s-a decis sa-i faca o „vizita“ altei consatence. A sarit din nou gardul si a intrat in casa Olgai Popa. Femeia l-a auzit, a reusit sa fuga pe geam si sa se duca la postul de politie din comuna. Cind s-a intors cu politistii, ia-l de unde nu-i. Giuroiu plecase – fara sa fure ceva, deci mobilul vizitei nocturne nu era in nici un caz jaful – cind si-a dat dat seama ca femeia a reusit sa „evadeze“ din propria-i locuinta. Explicatia pe care a dat-o mai tirziu Giuroiu cu privire la aceasta vizita: s-a dus sa-i ceara socoteala consatencei pentru ca i-a facut vraji, din care cauza l-a parasit nevasta.

„Venii sa-mi dai si mie un cocos…“

Zvonul despre barbatul care da navala peste femeile singure a facut inconjurul satului, oamenii dormind iepureste de frica lui. Tocmai aceasta precautie a facut ca alte doua femei sa scape de violator.

In noaptea de 24 spre 25 ianuarie, pe la ora 3.00, Giuroiu a intrat in curtea lui Constantin Punga, din localitate, aflind ca sotia acestuia, Maria Punga, ar fi singura acasa. Auzindu-l prin ograda, femeia l-a intimpinat „calduros“ in pragul usii cu o furca in mina, intrebindu-l ce cauta in toiul noptii la ea in curte. Raspunsul oaspetelui nepoftit a fost: „Venii sa-mi dai si mie un cocos pentru gainile mele de-acas’“.

Citeva ore mai tirziu, in seara zilei de 25 ianuarie, Giuroiu a dat navala in locuinta altei consatence. Folosind toporul pe post de speraclu, a distrus usa de la casa Valericai Enculescu si a intrat pretextind ca-si cauta nevasta. Femeia s-a pitit intr-un colt, apoi a zbughit-o afara pe linga barbatul care a navalit peste ea in casa cu ginduri necurate, reusind sa scape cu fuga.

Politistii din localitate au incercat sa-l calmeze pe barbatul infierbintat, ba l-au supus si unui control psihiatric, sa vada daca nu e cumva „narod“, asa cum credeau satenii. Conform expertizei psihiatrice, Constantin Giuroiu are discernamint, putind raspunde penal pentru faptele lui. Pasul urmator l-au facut procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, care au solicitat judecatorilor emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Giuroiu. Judecatorii au dat curs solicitarii, iar violatorul din Sopot a ajuns in spatele gratiilor, unde ar putea ramine pina la zece ani. Zilele trecute, dupa ce a aflat ca sotul ei a fost arestat, nevasta lui Constantin Giuroiu a avut curajul sa se intoarca acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS