16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnul dintre dosarele penale ale fiului judecatorului Covei a fost gresit solutionat

Unul dintre dosarele penale ale fiului judecatorului Covei a fost gresit solutionat

Inspectorul procuror din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a verificat dosarele penale ale fiului judecatorului craiovean Marin Covei, implicat in mai multe accidente de circulatie, a stabilit ca unul din cazuri a fost gresit solutionat, in timp ce unul a fost inchis, intrucit victima si-a retras plingerea.

Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Public, procurorul inspector a venit in Craiova pentru a verifica legalitatea solutiilor in cele patru cazuri in care este cercetat Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei si nepotul procurorului Gheorghe Covei.

Procurorul din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a constatat ca in doua dintre dosare cercetarile nu au fost finalizate, unul a fost solutionat cu NUP (neinceperea urmaririi penale) pe motiv ca victima si-a retras plingerea, iar un al patrulea dosar nu a fost solutionat corect, motiv pentru care a fost retrimis Parchetului Tribunalului Doj. Procurorul inspector a apreciat ca fiind gresita decizia anchetatorilor care au dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Iustin Covei si sanctionarea acestuia doar cu amenda.

Fiul judecatorului Covei a fost implicat in luna februarie intr-un accident de circulatie. Cercetarile Ministerului Public au inceput ca urmare a informatiilor aparute in mass-media, conform carora seful Politiei Rutiere Craiova, Dumitru Paraschiv, a incalcat, in conducerea anchetei, normele etice prevazute de Statutul Politistului si Codul etic al lucratorului Ministerului Administratiei si Internelor. Dumitru Paraschiv a fost demis din functia de sef al Politiei Rutiere Craiova.

Suspiciunile legate de corectitudinea anchetei desfasurate de Paraschiv au inceput dupa ce el s-a deplasat la locul accidentului nu cu autoturismul politiei, ci cu masina personala a judecatorului Marin Covei, tatal tinarului care a condus autoturismul ce a produs accidentul. Suspect a fost si faptul ca au aparut o serie de martori care sustineau ca nu Iustin Covei a fost la volan, ci colegul lui de clasa, Sorin Caprarin, aflat si el in autovehicul.

Dupa accident, reprezentantii Politiei Rutiere Craiova au declarat ca un adolescent de 17 ani a fost grav ranit, dupa ce autoturismul Mitsubishi pe care il conducea fara sa aiba permis auto a lovit frontal o alta masina. Ulterior, seful Politiei Rutiere Craiova, Dumitru Paraschiv, a spus ca au fost depistati martori care sustin ca la volan nu s-ar fi aflat fiul judecatorului, ci un prieten al adolescentului.

Dupa demiterea lui Paraschiv, politistii craioveni au revenit si au anuntat ca la volanul masinii se afla totusi Iustin Covei. Ministerul Public va continua verificarea modului in care Parchetele de pe raza Curtii de Apel Craiova au solutionat cauzele penale in care a fost cercetat in trecut Iustin – unul pentru ultraj, unul pentru conducere fara permis a unui autovehicul, unul pentru parasirea locului accidentului si unul pentru distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS