5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostii proprietari contesta despagubirile in actiuni sau titluri de valoare

Fostii proprietari contesta despagubirile in actiuni sau titluri de valoare

Fostii proprietari ai unor terenuri sau cladiri din Tirgu Jiu sint nemultumiti de modul in care vor fi despagubiti pentru bunurile care au trecut in proprietatea statului. Legea prevede drept despagubiri actiuni sau titluri de valoare care pot fi folosite in procesul de privatizare. Acestea sint acordate in locul banilor pe care ar trebui sa-i primeasca fostii proprietari. Nemultumiti de modalitatea de despagubire, oamenii au contestat in justitie deciziile primariei si ale Directiei Generale de Finante Publice (DGFP) Gorj. „Fostii proprietari sint de acord cu sumele la care au fost evaluate casele sau terenurile, dar ar vrea bani, nu actiuni sau titluri de valoare“, a precizat Grigore Jianu, directorul Compartimentului Administratie Publica al Primariei Tirgu Jiu.

Peste 1.000 de proprietari asteapta despagubirile

La sediul primariei au fost depuse 1.155 de dosare din partea celor care cer despagubiri. Pina in prezent au fost emise dispozitii in 134 dintre cazuri, dintre care 40 au fost respinse, iar pentru 60 s-a inaintat oferta de despagubire. Zeci de imobile care intre timp au capatat destinatie publica, parcuri si piete sint evaluate pentru despagubirea fostilor proprietari.

Primaria a finalizat procedura in 88 dintre dosare, pe care le-a inaintat DGFP Gorj pentru avizare. Zece beneficiari au dat in judecata institutia, pentru modul in care sint acordate despagubirile, iar numarul acestora probabil va creste. „Oamenii dau in judecata primaria, dar nu noi decidem forma despagubirilor pentru ca exista o lege in acest sens“, a mai spus Grigore Jianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS