10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFeroviarii craioveni ameninta cu greva

Feroviarii craioveni ameninta cu greva

Ceferistii afiliati Federatiei Nationale „Drum de fier“ vor intra in greva daca ministrul transporturilor, Miron Mitrea, nu va semna marti contractul colectiv de munca.

Florin Dobrescu, presedintele acestei federatii, dar si al Uniunii Teritoriale „Drum de fier“ Craiova, sustine ca toate cererile ceferistilor sint justificate si nu fac decit sa se alinieze la standardele vietii romanesti. Feroviarii au cerut o majorare a salariilor cu 12%, tichete de masa si modificarea ultimei hotariri de guvern prin care orice societate comerciala poate inchiria linii de cale ferata, nefiind obligata sa salarizeze si personalul CFR.

„Ministerul ne ofera doar o marire salariala de 3 %, nici vorba de tichete de masa, iar daca ar fi contat parerea noastra ne-ar fi intrebat atunci cind au dat acea hotarire de guvern. Nu vom accepta ce vor ei sa ne bage pe git. Oricum, pe 8 februarie expira vechiul contract de munca, dar si termenul legal de 60 de zile. Daca o tin pe-a lor, atit cei 3.000 de feroviari craioveni, membri ai federatiei, cit si o mare parte dintre ceilalti 11.000 din tara vor declansa conflictul de munca si vom intra in greva generala“, a spus Florin Dobrescu, liderul Federatiei Nationale „Drum de Fier“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS