10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetul Salubritatii - cu 20% mai mare in 2004

Bugetul Salubritatii – cu 20% mai mare in 2004

Bugetul pe anul 2004 aprobat saptamina trecuta de Consiliul Local Craiova nu-l nemultumeste pe directorul Serviciului Public de Salubritate (SPS), Sorin Ciobanu. Din contra, Ciobanu considera ca este de apreciat cresterea de aproximativ 20 % a bugetului alocat pe 2004 la capitolul salubrizare si crede ca aceste sume vor mai creste pe parcursul anului daca vor exista fonduri necesare pentru unele rectificari bugetare.

La capitolul mari investitii, Serviciul Public de Salubritate Craiova se pregateste sa achizitioneze anul viitor aproximativ 300 de eurocontainere, pentru care a fost alocata suma de trei miliarde de lei, si trei autocompactoare pentru care s-au alocat zece miliarde de lei.

„Achizitionarea celor trei autocompactoare nu este inca definitivata. Inca nu am hotarit daca o sa achizitionam cele trei autocompactoare cu banii jos sau o sa apelam la sistemul de leasing si sa reusim sa achizitionam mai multe astfel de utilaje“, a precizat Sorin Ciobanu.

Salubritatea ramine tot la consiliul local

Desi consilierii locali trebuia sa puna in discutie, in ultima sedinta, situatia in care se afla Serviciul Public de Salubritate si sa ia o hotarire in ceea ce priveste o posibila asociere cu o firma privata sau reunificarea cu Regia Autonoma de Admistrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova, acest lucru nu s-a intimplat. O solutie in aceasta privinta trebuie gasita intr-o sedinta viitoare in anul 2004.

„Momentan nu s-a luat nici o hotarire legata de viitorul Serviciului Public de Salubritate. Stiu ca in ceea ce priveste asocierea cu o firma privata au existat discutii cu o firma din Italia si cu una din Bucuresti. Inca nu s-a luat nici o hotarire, dar mai bine sa se studieze amanuntit aceasta problema decit sa luam o hotarire pe care sa o regretam mai tirziu“, a incheiat Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS