25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalarii suplimentare pentru profesori din veniturile scolii

Salarii suplimentare pentru profesori din veniturile scolii

Ministrul educatiei, cercetarii si tineretului reia propunerea cresterii salariilor dascalilor din veniturile extrabugetare ale unitatilor de invatamint. „Scoala trebuie sa devina centrul de administrare financiara a resurselor. In acest mod, banii obtinuti din resurse extrabugetare vor ramine la dispozitia fiecarei scoli, din ei urmind sa fie acordate inclusiv sporuri salariale“, a mentionat ministrul Alexandru Athanasiu la Conferinta Nationala a Federatiei Sindicatelor din Invatamint „Spiru Haret“, desfasurata cu citeva zile in urma la Caciulata.

Ideea nu pare sa fie pe placul sindicalistilor din invatamint, care considera ca s-ar crea astfel nedorite diferentieri salariale intre dascali, de la o scoala la alta. „Pentru unitatile de invatamint care au venituri extrabugetare n-ar fi un lucru rau. Cele mai multe scoli, insa, nu realizeaza venituri extrabugetare, astfel ca s-ar crea o discrepanta intre salariile cadrelor didactice, discrepanta care nu depinde de pregatirea lor profesionala, ci doar de veniturile extrabugetare ale scolii“, a mentionat prof. Ion Bebe Cepoi, prim-vicepresedinte al Sindicatului Invatamintului Preuniversitar Dolj si vicepresedinte al Federatiei „Spiru Haret“.

Ministrul a mai propus instituirea a inca unui grad didactic, un superlativ, acordat peste gradele existente, I si II, cu drepturile banesti corespunzatoare. Mai multe acte normative privind salarizarea in invatamintul preuniversitar urmeaza sa fie adoptate in acest sens in cursul anului 2004, pentru a fi aplicate in anul scolar viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS