17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuinte sociale de lux, date in folosinta fara racord la gaze

Locuinte sociale de lux, date in folosinta fara racord la gaze

Oficialitatile locale ale Craiovei au dat in folosinta, la mijlocul saptaminii, 80 de apartamente sociale in cartierul Craiovita Noua, construite de firma MIVAN KIER cu fonduri imprumutate de la Banca Mondiala.

Toata lumea a fost multumita, apartamentele sint un lux chiar si in comparatie cu locuintele pentru tineri pina in 35 de ani, ridicate, in acelasi cartier, prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). La doar doua zile insa, autoritatile s-au trezit ca unii locatari erau revoltati. Cauza: luxoasele apartamente pentru saraci nu fusesera racordate la reteaua de gaze.

Petre Ciocanescu, directorul DISTRIGAZ Sud, a spus ca regia de gaze nu poate face racordurile deoarece firma care a cistigat licitatia pentru introducerea utilitatilor, TMUCB Bucuresti, nu a venit cu nici o documentatie. In lipsa actelor cu pricina, municipalitatea craioveana a facut presiuni sa se faca racordurile necesare. Dupa ce a declarat presei ca nu accepta sa lucreze fara documente, directorul Ciocanescu a revenit ulterior, spunind ironic ca s-a inteles cu cei de la TMUCB si, incepind de astazi, „distinsii locatari“ pot sa se prezinte la regie pentru a-si primi contoarele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS