19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransport in comun gratuit pentru pensionarii craioveni de peste 70 de ani

Transport in comun gratuit pentru pensionarii craioveni de peste 70 de ani

Municipalitatea craioveana intentioneaza sa acorde gratuitate la abonamentele de transport in comun pensionarilor care au depasit o anumita virsta.

Ideea apartine consilierului Constantin Stamatoiu, care a formulat un proiect de hotarire care va fi supus dezbaterii in sedinta ordinara de la sfirsitul acestei luni. Pensionarii peste 70 de ani si pensionarele peste 65 de ani ar urma sa primeasca gratuitate pe toate liniile de transport in comun ale RAT Craiova, iar cei cu virste cuprinse intre 60 si 70 de ani (barbati) si 57-65 de ani (femei) – pe o singura linie. De asemenea, cei cu pensii de pina in 3.000.000 de lei ar urma sa primeasca subventii de 75% la abonamentele pentru o singura linie de transport.

Constantin Stamatoiu a spus ca banii pentru aceste subventii la abonamente trebuie sa se regaseasca in cota de pina la 50% subventii pe care consiliul local o poate acorda in fiecare an catre RAT Craiova.

In prezent, pensionarii care au venituri lunare de pina la 1,7 milioane de lei beneficiaza din partea municipalitatii de subventii de pina la 75% pentru abonamente, iar cei cu venituri mai mari de acest plafon, de o subventie de 50%. De asemenea, elevii si studentii au si ei reduceri de 50%, pe care le suporta Ministerul Educatiei.

La rindul sau, Iulian Ocroteala, directorul RAT, a precizat ca efortul financiar al municipalitatii s-ar ridica la circa zece miliarde de lei anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS