12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMizeria de dincolo de lumini

Mizeria de dincolo de lumini

Nimeni nu contesta faptul ca orasului nostru ii sta bine in straie de sarbatoare! O plimbare prin centru, la ceas de seara, printre lumini si decoratii, ii face pe craioveni sa simta spiritul Craciunului si este o incintare pentru cei mici. Numai ca, din pacate, cu toata inzorzoneala din jurul primariei si prefecturii, Craiova nu ramine decit un „copil“ cu pieptar aurit, dar cu haina rupta in coate si jegoasa spre mineci. Imediat ce parasesti strazile centrale ale orasului si te indrepti spre cartierele marginase, luminile incep sa paleasca, mizeria ia in strapinire strazile si craioveanul revine cu picioarele pe pamint, la peisajul bine cunoscut.

Cel mai greu de indurat este insa „privelistea“ care te intimpina la intrarea in oras sau la iesire – in cazul in care te-ai hotarit sa dai bir cu fugitii. Mormanele de gunoi si mizeriile insirate pe distante considerabile au devenit regula pentru linia de capat a orasului. De exemplu, la iesire din Mofleni, portiunea de teren de pe malul Jiului, linga pod, acolo unde nu mai exista case, a devenit o adevarata platforma de gunoi. Moloz, cartoane, sticle, cadavre de animale acopera fiecare palma de pamint, pina in buza Jiului. Cu siguranta ca si peste pod situatia ar fi stat la fel daca Primaria Bucovat nu si-ar avea acolo sediu de aproape un an.

De la marginea orasului, luminile din centru nu se zaresc. Si chiar daca s-ar zari, n-ar face decit sa puna sub reflector „spoiala“ cu care se incearca ametirea locuitorilor urbei. Spiritul gospodaresc al edililor nostri seamana cu cel al pisicii care isi ascunde „rusinea“ sub covorul persan. Mirosul razbate insa oricum!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS