15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.624 de cazuri de viroza respiratorie in Olt

1.624 de cazuri de viroza respiratorie in Olt

Numarul virozelor respiratorii este in crestere in judetul Olt. In ultimele 24 de ore, echipajele Serviciului Judetean de Ambulanta Olt au fost solicitate sa intervina in 90 de cazuri.

Majoritatea persoanelor care au solicitat ajutor Ambulantei au prezentat stari febrile, viroze si pneumonii, dar si accidente vasculare si hipertensiuni arteriale cauzate de frig. Majoritatea cazurilor au necesitat internarea, iar paturile sectiilor de pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Slatina sint ocupate aproape in totalitate.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Olt, dr. Aurelian Simionescu, Sectia de boli infectioase a Spitalului din Slatina este plina de pacienti, in aproape 20 de paturi fiind si cite doi pacienti intr-un pat.

Situatia este asemanatoare cu cea de la Spitalul Municipial din Caracal, unde in 15 din cele 40 de paturi stau cite doi pacienti bolnavi de gripa intr-un pat. Multi pacienti sint insa tratati in ambulatoriu din cauza spatiului de cazare insuficient.

„Situatia este extrem de dificila in ceea ce priveste virozele respiratorii, unde, daca in prima saptamina a lunii aveam 854 de cazuri cu 93 de pacienti internati, acum numarul celor care s-au prezentat cu simptome clare ale acestei boli a ajuns la 1.624 de cazuri, dintre care 151 au necesitat internarea“, a spus dr. Simionescu.

Si celelalte boli specifice sezonului rece, gripa si pneumonia, sint in ascensiune in Olt. Pina in prezent, au fost inregistrate 68 de cazuri de gripa si 641 de pneumonii. Autoritatile tin permanent sub observatie numarul, gravitatea si evolutia cazurilor de gripa, pneumonii si viroze care apar, urmind ca in zilele urmatoare sa decida daca se impune si in judetul Olt instituirea starii de carantina in spitalele oltene. Medicii recomanda populatiei ca in aceste zile sa stea mai mult in casa si sa consume lichide, iar copiii sa evite joaca in aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS