14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn dosar penal pentru directorul Colegiului Universitar Pedagogic Tirgu Jiu

Un dosar penal pentru directorul Colegiului Universitar Pedagogic Tirgu Jiu

Inspectoratul Judetean de Politie Gorj a inaintat ieri dosarul in care directorul Colegiului Universitar Pedagogic din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu, Gheorghe Caralicea Marculescu, este cercetat pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Caralicea este si presedinte al PUR Gorj si doreste finalizarea urgenta a dosarului, avind in vedere apropierea campaniei electorale. El este convins ca adversarii sai politici nu se vor lega de acest dosar pentru ca va primi neinceperea urmaririi penale.

Presedintele Partidului Umanist din Romania, filiala Gorj, Gheorghe Caralicea Marculescu, ocupa de citiva ani si functia de director al Colegiului Pedagogic din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu. Anul trecut, Caralicea a fost reclamat la politie de mai multi solicitanti ai modulelor pedagogice ca ar fi solicitat bani fara sa le elibereze acte contabile.

Evidentele sumelor incasate erau tinute pe un caiet, la colegiu, in conditiile in care singurul loc in care se incaseaza sumele ce tin de activitatea universitatii este casieria institutiei. In schimbul chitantelor fiscale erau emise foi de hirtie pe care era scris „chitanta“ si de la cine s-au primit banii.

300 de audieri

Timp de un an, politistii au audiat peste 300 de persoane in aceasta cauza si au dispus expertize contabile, sub indrumarea unui procuror. Ieri, Inspectoratul Judetean de Politie Gorj a inaintat dosarul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj pentru declinarea competentei. Purtatorul de cuvint al IJP Gorj, Cornelia Micu, spune ca infractiunile pentru care este cercetat Gheorghe Caralicea Marculescu, inselaciune, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, sint de competenta Parchetului. „Noi am facut doar cercetarea penala. Nu putem propune solutii in cauza. Parchetul este competent“. La Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, procurorul Janeta Cosmulescu, purtator de cuvint al institutiei, a declarat ca dosarul abia a ajuns si, probabil, nu a primit nici numar de inregistrare.

„Sint sigur pe NUP!“

In citeva zile, va fi luata o decizie, dupa ce vor fi studiate actele din dosar. Gheorghe Caralicea Marculescu, ajuns intre timp si vicepresedinte al partidului la nivel central, doreste ca dosarul sa fie finalizat urgent, avind in vedere inceperea campaniei electorale. De mai multe ori, presedintele PUR Gorj a afirmat ca este sigur de solutia data de procurori: „Nu sint vinovat, iar solutia nu poate fi decit de neincepere a urmaririi penale“. In acelasi timp, directorul colegiului crede ca adversarii sai politici nu se vor agata niciodata de acest dosar penal. Desi in jurul universitatii a fost creat un imens scandal, prin incasarea fara chitanta a acelor bani, de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu s-a primit nici o decizie de suspendare din functie a lui Caralicea Marculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS