16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaziune fiscala de 1,3 miliarde de lei

Evaziune fiscala de 1,3 miliarde de lei

Cornel Popescu si Gabriela Dinca-Stancut sint acuzati de prejudicierea bugetului de stat prin matrapazlicuri in contabilitatea firmei SC VANERO PROD COM SRL Craiova

Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj dosarul penal al invinuitilor Cornel Popescu si Gabriela Dinca-Stancut, ambii din Craiova. Politistii au propus procurorilor trimiterea in judecata a celor doi, pentru savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala, fals intelectual si inselaciune.

Oamenii legii au retinut faptul ca Popescu, in calitate de administrator al firmei SC VANERO PROD COM SRL Craiova, si contabila societatii, Gabriela Dinca-Stancut, nu au inregistrat in contabilitatea firmei mai multe documente de aprovizionare si vinzare a marfurilor ori le-au inregistrat eronat. In acest mod, societatea amintita s-a sustras de la plata catre bugetul de stat a sumei de 1.301.467.820 de lei.

In sarcina lui Popescu a mai fost retinuta si o alta fapta penala. Acesta, impreuna cu craioveanul Daniel Antonie – care a decedat inainte de a fi deferit justitiei -, i-a indus in eroare pe reprezentantii firmei SC ROVA SA Rosiori de Vede, cu prilejul incheierii unui protocol avind ca obiect cesionarea unei creante de patru miliarde de lei. Suma a fost recuperata de la debitori de Popescu si Antonie, care si-au bagat insa banii in propriile buzunare, in loc sa-i dea firmei din Rosiori de Vede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS