19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte stiri

Studentii vor avea reprezentanti in CA si in comisiile de decizii

Ministrul educatiei, Alexandru Athanasiu, a semnat recent un ordin prin care universitatile trebuie sa includa reprezentanti ai studentilor in componenta Consiliilor de Administratie si in comisiile de decizie pentru alocarea resurselor in campusurile universitare. Potrivit documentului, institutiile de invatamint superior vor coopta in Consiliile de Administratie reprezentanti ai studentilor, membri ai senatelor universitare si alti reprezentanti alesi de organizatiile studentesti. De asemenea, universitatile vor include in comisiile de decizie pentru alocarea resurselor in campusurile universitare reprezentanti ai studentilor alesi de catre acestia. Numarul reprezentantilor va fi stabilit de senatele universitare, tinind cont de ponderea acestora in senat (25%), insa la propunerea studentilor.

Act caritabil pentru copiii romi din Lipov

Douazeci de elevi ai Scolii generale nr. 30 din cartierul Craiovita Noua vor merge miine in comuna doljeana Lipov pentru a dona dulciuri si jucarii colegilor lor din localitate. Scoala din Lipov a fost aleasa in functie de starea materiala precara a familiilor din localitate. Majoritatea copiilor care invata la scoala din Lipov sint de etnie roma. Pentru donatie nu s-au strins bani, ci fiecare copil a contribuit, cu acordul parintilor, cu dulciuri si jucarii. Tot elevii Scolii 30 au pregatit un program artistic pentru colegii lor din Lipov, spectacol care se va desfasura la caminul cultural din localitate. „Am considerat ca este mai bine sa mergem acolo unde toata lumea se fereste, la copiii romi. Majoritatea scolilor, firmelor sau institutiilor se grabesc sa faca acte caritabile pentru spitale, aziluri din Craiova. Speram ca prin actiunea noastra sa-i determinam si pe altii sa ne urmeze exemplul“, a spus Dana Cotfasa, directoarea adjuncta a Scolii 30.

Echipele de interventii, pe pozitie

Regia de Apa Craiova si-a luat masuri sporite pentru perioada Sarbatorilor de Iarna. „In orice moment pot aparea avarii la reteaua de apa si, pentru a fi operativi, am dublat numarul lucratorilor din echipele de interventii“, sustine Leonida Nicolaescu directorul regiei. Eventualele avarii aparute in minivacata de Sarbatori, 24 decembrie 2003 – 5 ianuarie 2004, pot fi anuntate la dispeceratul regiei, la numerele de telefon 422.748 si 422.119.

Primarul care a luat mita nu mai este profesor

Fostul primar al comunei Bilteni-Gorj, Ilie Daniel, nu mai este profesor de economie. Acesta a fost condamnat pentru luare de mita si profesa la un liceu din Gorj ca suplinitor. Inspectorul general adjunct Gheorghe Gamaneci a anuntat ca primarul condamnat pentru acte de coruptie nu mai este profesor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS