13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Produsele confiscate de finantistii olteni au ajuns la orfani

Inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt au efectuat pina in prezent circa 4.500 de controale in rindul agentilor economici din judet si au constatat ca suma de 182,6 miliarde de lei nu a fost declarata la stat. S-au descoperit si fapte de evaziune fiscala, care au prejudiciat bugetul statului cu peste 45 de miliarde de lei. Pentru abaterile sesizate, inspectorii fiscali au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 9,6 miliarde de lei. Marin Gubandru, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, a declarat ca pina la inceputul lunii noiembrie au fost atrase la bugetul de stat 2.421 de miliarde de lei si ca din vinzarea bunurilor confiscate in primele 11 luni ale anului s-au mai adus in bugetul statului alte 1,2 miliarde de lei. DGFP Olt a decis sa acorde copiilor din centrele de plasament din judet bunuri confiscate in valoare de 292 de milioane de lei.

43 de societati comerciale inchise de OJPC

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a inchis, de la inceputul anului si pina in prezent, 43 de agenti economici. Dintre acestia, 38 au fost inchisi pe o perioada de pina la sase luni, iar cinci si-au incetat activitatea definitiv. OJPC Gorj a facut 2.416 controale, iar valoarea totala a marfurilor indigene controlate a fost de peste 35 de miliarde de lei. Au fost aplicate amenzi de 2,4 miliarde de lei, din care au fost incasata suma de 589 de milioane de lei.

Strivit sub roata unui camion

Ilarie Birsan, de 31 de ani, din localitatea gorjeana Aninoasa, a fost trivit joi de roata unui camion apartinind SC ENERGOCONSTRUCTORUL Craiova, Santierul Turceni. Autoutilitara era condusa de Constantin Stoichita, de 36 de ani, angajat al societatii, iar atunci cind Birsan, muncitor la aceeasi firma, a incercat sa coboare din camion, a alunecat sub una dintre rotile din spate, fiind strivit. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului din Tirgu Jiu, pentru necropsie.

Sase severineni si-au pierdut viata in accidente de circulatie

Sase severineni si-au pierdut viata in accidente de circulatie, petrecute de la inceputul anului pe arterele rutiere din municipiu. Potrivit unei statistici a Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, cele mai multe dintre accidentele petrecute in 2003 au avut drept cauze neasigurarea la mersul inapoi-512, nereducerea vitezei-393 si neacordarea prioritatii-359 de cazuri. Nepastrarea distantei corespunzatoare in mers sau la schimbarea directiei, conducerea imprudenta pe carosabil neadecvat, traversarea neregulamentara a strazii de catre pietoni si depasirile neregulamentare au constituit alte cauze generatoare de accidente, soldate cu victime sau cu pagube materiale. Potrivit comisarului Alexandru Fota, seful Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul accidentelor de circulatie soldate cu morti este in scadere.

Lovit mortal de un tren

Un barbat din judetul Olt a fost accidentat mortal joi, in timp ce traversa calea ferata din apropiere de Statia CFR Amaradia, judetul Gorj. Gheorghe Ene, de 53 de ani, din Slatina, s-a angajat in traversarea fara sa se asigure a liniilor de cale ferata, fiind lovit de trenul de persoane 2.851. Mecanicul locomotivei nu a putut sa evite accidentul si a anuntat imediat politia. Gheorghe Ene, cunoscut cu antecedente penale si fara ocupatie, a fost transportat la Morga Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, pentru efectuarea autopsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS