17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii de la UREX refuza sa mai munceasca

Angajatii de la UREX refuza sa mai munceasca

Cei 1.000 de angajati de la UREX Rovinari au incetat de doua zile lucrul. Cheltuielile pe care le implica Sarbatorile de Iarna si frigul din apartamente sint motivele care i-au determinat pe muncitori sa inceteze orice activitate la UREX. Disperarea si dezamagirea ca au fost parasiti de toata lumea, inclusiv de autoritati, i-au indemnat pe unii angajati sa plece de la uzina.

Vasile Gosa, liderul de sindicat de la UREX Rovinari, a precizat ca aproximativ 50 de angajati, unii dintre ei buni specialisti, si-au luat transferul la alte unitati de profil. De altfel, nici conducerea judetului nu pare hotarita sa grabeasca rezolvarea situatiei de la UREX, motivind ca este vorba de o firma privata. „A fost facuta o parte din plata salariilor si se asteapta solutiile legale pentru rezolvarea problemelor. Pina la urma, este o societate privata. Situatia la aceasta uzina este complicata, iar administratia, in acord cu sindicatele, trebuie sa gaseasca solutiile pentru redresarea societatii. Vor fi sesizate organele abilitate in legatura cu ce se va constata la control“, a spus prefectul de Gorj, Toni Grebla.

16 miliarde de lei pentru achitarea drepturilor catre salariati

Administratia a achitat pe luna octombrie 18% din salarii, iar ieri au mai intrat in buzunarele muncitorilor alte 1,2 miliarde de lei, reprezentind inca 20% din salariile pe octombrie.

Vasile Gosa a spus ca sint sanse mici ca restul de cinci miliarde de lei si prima de 3.000.000 de lei sa le fie date salariatilor. „Nu stiu cum o sa reactioneze, dar ei nu vor sa mai munceasca. Nu au mai iesit in curtea uzinei, pentru ca nu mai are rost. Macar prima asta de porc sa o primim. Nu stim cind vor relua lucrul. Sint neincrezatori fata de tot ceea ce li se promite. Exista in continuare scurgeri de bani de la uzina. Ar trebui cam 16 miliarde de lei pentru a ni se achita integral drepturile. Chiar daca ajung ceva bani la uzina, o parte din ei iau in continuare drumul Brasovului. Comenzi ar fi, dar baza materiala este insuficienta. Cu Alexandru Crisan nu putem sa vorbim. El doreste sa discute numai cu administratia. Nimeni nu ne ia in calcul!“, a spus Vasile Gosa.

Acesta a precizat ca din septembrie 1999, de cind Alexandru Crisan a cumparat UREX, majoritatea cartilor de munca ale angajatilor au ramas necompletate, acestia neputind beneficia de ajutor de somaj, de servicii medicale sau vechime in munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS