14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judetean Slatina a fost luat cu asalt de bolnavii de gripa

Spitalul Judetean Slatina a fost luat cu asalt de bolnavii de gripa

Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Slatina este luata cu asalt de citeva zile de bolnavii care se prezinta cu simptome de gripa, pneumonie si viroza respiratorie. Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, dr. Aurelian Simionescu, a spus ca toate cele 55 de paturi existente in cadrul Sectiei de boli infectioase a Spitalului din Slatina sint ocupate in majoritate de bolnavi de gripa.

In evidentele DSP Olt au fost inregistrate de la inceputul acestei luni aproape 300 de cazuri de pneumonii, din care 128 de cazuri au necesitat internarea, iar 854 de persoane s-au prezentat la spital cu viroze respiratorii.

Doctorita Madalina Popescu, director adjunct al DSP Olt, a precizat ca pentru aceasta iarna s-au primit aproximativ 15.000 de doze de vaccin antigripal care au si fost distribuite in judet. Pentru ca numarul persoanelor care se prezinta cu simptomele mentionate la spital este tot mai mare, medicii au ajuns sa prescrie tratamente ambulatorii pentru cazurile mai usoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS