13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii de pe strada Bucura din Craiova practica inotul prin noroi

Locuitorii de pe strada Bucura din Craiova practica inotul prin noroi

Primaria lucreaza la „autostrada soarelui“, care duce la vila lui Bulucea

Craiova arata mai rau la periferie ca o desfundatura dintr-un sat indepartat din judet. Strada Bucura din cartierul Romanescu este un exemplu bun in acest sens. Din cauza noroiului, a apelor, dar mai ales a gropilor uriase, strada este impracticabila.

„E vai de mama noastra. Mergem tinindu-ne de garduri ca sa nu cadem in apa, iar masinile nu le-am mai scos din garaj de cind s-a stricat vremea. Acum o luna, un sofer a cazut intr-o groapa de aproape un metru, facuta de cei de la Gaze. Au venit cu o macara sa-l scoata. Doi pasi mai incolo, este o groapa si mai mare facuta de cei de la Apa“, povesteste Petre Iancu, locuitor de pe strada Bucura.

Ca o ironie, perpendicular cu aceasta este „autostrada soarelui“, strada asfaltata ca la carte care duce la vilele ANL de linga Parcul „Romanescu“. In timp ce pe Bucura razbesti doar daca ai noroc si nervi tari, la „autostrada soarelui“ se lucreaza, fiindca trebuie terminat un fir de banda anul acesta. „Noi ne chinuim cu namolul si cu apele de zeci de ani si in strada noastra nu s-a bagat nici un leu niciodata, iar Bulucea, ca sa-si faca strada spre vila lui, cumparata de la ANL, a cheltuit miliarde de lei“, spune suparata Ana Popescu.

Oamenii sint nemultumiti si cred ca primarul poate face un efort sa bage un buldozer cu lama ca sa niveleze noroiul de pe strada, mai ales ca utilajele sint la 30 de metri de strada Bucura.

Asfaltare… la sfintu’ asteapta!

Primarului putin ii pasa cum se prezinta unele strazi din Craiova sau, chiar daca ii pasa, nu misca un deget pentru a-i scapa pe oameni de cosmarul noroiului si al apelor.

Cind intrebi autoritatile cum stau la capitolul investitii si cind strazi ca Bucura din Romanescu, Brasovului din Catargiu sau Aleea Primaverii din Bariera Vilcii vor fi asfaltate, dau din colt in colt si amutesc. „Pe 2003, s-au terminat banii alocati pentru reparatii si intretinerea strazilor din oras. Poate anul viitor vom avea bani mai multi si vom putea sa facem mai multe“, sustine Sever Bordu, director tehnic investitii in cadrul Primariei Craiova.

Pentru lucrarile care trebuie facute pe strada Bucura, probabil ca primaria nu va gasi bani nici anul viitor si poate nici la sfintu’ asteapta. „Acolo trebuie facuta intii canalizarea, fiindca nu este, apoi trebuie sa inlocuim piatra cubica. Este vorba de o investitie destul de mare“, a mai spus Sever Bordu.

Locuitorilor de pe Bucura si de pe alte strazi aflate in aceeasi situatie nu le ramine decit sa se inarmeze cu rabdare. Poate intr-o zi soarele va rasari si pe strada lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS