22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de la Colegiul National „Carol I“, colectionari de premii la concursurile de matematica

Elevii de la Colegiul National „Carol I“, colectionari de premii la concursurile de matematica

Concursul interjudetean de matematica „Alexandru Cojocaru“ organizat de ISJ Neamt, in municipiul Roman, in perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, sub egida Universitatii din Iasi si a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a avut ca scop descoperirea elevilor care au avut rezultate bune la concursurile internationale. Au participat aproximativ 450 de elevi din 11 judete si din Capitala. Concursul a fost pentru elevii claselor VII-XII. Doljul a fost reprezentat de Colegiul National „Carol I“ din Cra-iova, cu un lot restrins, alcatuit din elevi ai claselor VII-X. Subiectele au fost tip OIM (Olimpiada Internationala de Matematica), cu un coeficient de dificultate ridicat. La toate categoriile nu s-a acordat decit un singur premiu I, un singur premiu II, un premiu III si o mentiune.

De la CN „Carol I“ s-au remarcat elevii: Bogdan Matican (clasa a VII-a) – premiul II, Andreea Marinica (din clasa a VII-a) – mentiune, Ion Victor Gosea (clasa a VIII-a) – premiul III, Mihnea Iancu (clasa a IX-a) – premiul II, Florin Duta (clasa a IX-a) – mentiune, Cristian Talau (clasa a X-a) – premiul I si Vlad Iancu (clasa a X-a) – mentiune.

Presedintele comisiei de evaluare a fost cunoscutul geometru Dan Branzei, profesor universitar doctor al Facultatii de Matematica „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi.

Cristian Talau, cel care a cucerit medalia de aur la Balcaniada de matematica si a devenit nu numai vedeta Romaniei, ci inclusiv a tarilor balcanice, a afirmat ca „intr-adevar concursul a fost adevarat, departajarea concurentilor facindu-se chiar la o sutime de punct“: „Sincer, va marturisesc ca pentru mine nu a fost un simplu antrenament, spre deosebire de alte competitii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS