19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile locale din Carbunesti- distinse cu „Steaua de aur“

Autoritatile locale din Carbunesti- distinse cu „Steaua de aur“

Administratia locala din orasul Tirgu Carbunesti din Gorj a fost distinsa anul acesta cu premiul „Steaua de aur“, pentru proiectul „Carbunesti – o comunitate romaneasca in mers“.

Din 1997, orasul Tirgu Carbunesti a derulat patru proiecte de infratire cu o regiune franceza, care au vizat cunoasterea Romaniei si a comunitatilor locale din tara noastra. In fiecare an, comisia pentru cultura a Uniunii Europene selecteaza cele mai bune zece programe internationale de infratire intre comunitati.

In luna mai a acestui an, la Poznan, in Polonia, a avut loc decernarea premiilor pentru cel mai bun proiect international de infratire, adjudecat de orasul gorjean. In urma acestor programe derulate in cei sase ani, sute de locuitori din Tirgu Carbunesti au mers in localitatea franceza Vendee si foarte multi francezi au vizitat Carbunestiul. Mindru de distinctia primita, primarul Cristian Toader Pasti a spus: „Aceste infratiri au avut cele mai frumoase rezultate. Ajutor reciproc si iata ca am fost recompensati chiar de Uniunea Europeana“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS